Ελλάδα

Ερέτρια: Νεκροί εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε κολόνα της ΔΕΗ – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

01.04.2021 | 19:51

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ερέτρια στην Εύβοια όταν 3 άνδρες βρήκαν φρικτό θάνατο από ηλεκτροπληξία ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάσταση με εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης, έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι τρεις άτυχοι υπάλληλοι.

Ο θάνατος και των τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Έρευνα διεξάγεται για το περιστατικό τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από τον ΕΛ.ΑΣ, ενώ ήδη έχουν γίνει 3 προσαγωγές.

«Κακιά στιγμή»

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αφού εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, σημείωσε ότι η έλλειψη της εκπαίδευσης των εναεριτών οδηγεί σε ολέθρια λάθη.

«Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχει η ανάλογη εκπαίδευση για να γίνει ένας εναερίτης. Η κακιά στιγμή πάντα έρχεται και πρέπει να την υπολογίζουμε. Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο λάθος», σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021

Ελλάδα