Κόσμος

«Χαρούμενη Δευτέρα» στην Βρετανία, αγκαλιές μετά από καιρό στις ΗΠΑ

30.03.2021 | 13:24

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, χιλιάδες Ισραηλινοί γιορτάζουν την εβδομάδα του εβραϊκού Πάσχα έξω από τα σπίτια τους.

Δύο ημέρες πριν την έναρξη της γιορτής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Οι αρχές σχεδιάζουν να αποσύρουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ωστόσο η σύσταση για τη χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει.

«Χαρούμενη Δευτέρα» στην Βρετανία

Με συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια τους γιόρτασαν τη «χαρούμενη Δευτέρα» της χαλάρωσης των μέτρων χιλιάδες Βρετανοί.

Πάρκα και εξοχές πλημμύρισαν από επισκέπτες. Κάποιοι σε μικρές ομάδες τηρώντας των περιορισμό για έξι άτομα από δύο νοικοκυριά, άλλοι σε ανησυχητικά μεγάλες παρέες παραβιάζοντας τις συστάσεις.

Λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα για να μην διακινδυνεύσουν τις προσπάθειες επιστροφής στην κανονικότητα. Μέχρι στιγμής στη Μεγάλη Βρετανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 44% του πληθυσμού και το Λονδίνο φιλοδοξεί να άρει όλους τους περιορισμούς έως τον Ιούνιο.

Αγκαλιές στις ΗΠΑ

Οι αγκαλιές επέστρεψαν και οικογένειες ξαναέσμιξαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την επιτάχυνση των εμβολιασμών την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε νέο στόχο: τον εμβολιασμό του 90% όλων των ενηλίκων στη χώρα μέχρι τις 19 Απριλίου, όταν θα συμπληρώσει τις πρώτες 100 ημέρες του στο Λευκό Οίκο.

Ταυτόχρονα ο ζήτησε από τους κυβερνήτες των πολιτειών να επαναφέρουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 30/03/2021

Κόσμος