Πολιτική

Tην Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων

29.03.2021 | 13:06

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης είναι η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το σχέδιο αναμένεται να υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις αρχές Απριλίου ενώ την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή.

Η υποβολή του σχεδίου στην ΕΕ θα γίνει στο πλαίσιο της αξιοποίησης των 32 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 118 έργα και 64 μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείού του κ. Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη οι πράσινες επενδύσεις θα απορροφήσουν το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και το 20% θα πάει στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Διαχείριση πανδημίας
Την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την σταδική άρση των μέτρων.

Σε δύο μέρες, η επιτροπή των Ειδικών, θα καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση.

Εντούτοις, από 5 Απριλίου, θα επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ εξετάζεται αν είναι εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στα μέσα Απριλίου θα εξεταστεί τι μέλλει γενέσθαι με την εστίαση, ενώ πριν από αυτή, αναμένεται να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Υπαίθριο εμπόριο
Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ξεχωρίζουν η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Πολιτική