Υγεία

Κορωνοϊός: Εξαντλημένα τα νοσοκομεία – Διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ

29.03.2021 | 13:38

Συνεχίζονται οι εφημερίες αγωνίας με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών να επισημαίνει ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο 70% είναι νέοι.

Μνήμες Νοεμβρίου ξυπνά στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης ο διπλασιασμός, την τελευταία εβδομάδα, στις εφημερίες των εισαγωγών covid περιστατικών. Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας νοσηλεύονται ήδη πάνω από 1.000 ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο δεύτερο κύμα, γιατροί και νοσηλευτές από την Αθήνα είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Τώρα, όμως, η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει.

Αν και στην Αττική, οι εισαγωγές έχουν μειωθεί, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει αφόρητη.

Το περασμένο 24ωρο οι διασωληνωμένοι, εντός κι εκτός ΜΕΘ, εκτοξεύτηκαν στους 735. Πάνω από τους μισούς είναι στην Αττική. Στη Σωτηρία, το μεγαλύτερο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, οι εφημερίες εδώ και καιρό ξεκινούν και τελειώνουν χωρίς κενό κρεβάτι.

Παρά τα αχνά σημάδια σταθεροποίησης της επιδημίας, οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Κάποιες προβλέψεις, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για 1.000 διασωληνωμένους μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Γεννηματάς

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή εφημερία στο Γεννηματάς, αφού σύμφωνα με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ήταν η χειρότερη από την αρχή της πανδημίας.

Όλες οι κλινικές ΜΕΘ Covid είναι γεμάτες, ενώ ασθενείς διασωληνώθηκαν και εκτός ΜΕΘ.

Οι εργαζόμενοι στο Γεννηματάς διαμαρτυρήθηκαν μετά την χθεσινή εφημερία, ζητώντας ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Υγεία