Πολιτική

«Σφαγή» Λοβέρδου και Γιαννούλη για την πανδημία – Siemens, «τεστ Χριστοφοράκου» και… Σοβιετική ένωση

27.03.2021 | 10:15 Eνσωμάτωση

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Γιάννης Λοβέρδος (ΝΔ), Χρήστος Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Παπαναστάσης (ΚΚΕ).

Η κουβέντα άναψε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα self – τεστ, εμπλέκοντας την εταιρεία Siemens.

«Τι θα είχε συμβεί αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα μοριακά test και όχι με τα τεστ Χριστοφοράκου θα μπορούσαμε να ιχνηλατίσουμε πολύ περισσότερα κρούσματατα» δήλωσε ο κ. Γιαννούλης.

Όταν η παρουσιάστρια, Στέλλα Γκαντώνα, του υπενθύμισε ότι στη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία, ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ανοησίες τα περί Siemens, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε:

«Θα περιμένα ο κ. Χαρδαλιάς να σχολιάσει αυτά που είπε η κ. Παπαευαγγέλου και μετά να σπεύσει να υπερασπιστεί τη Siemens και τον Χριστοφοράκο που απολαμβάνει με τα κλεψιμέικα τη ζωή του στην Γερμανία, χωρίς να λογοδοτήσει στην ελληνική κοινωνία».

Η εν λόγω αποστροφή του Χρήστου Γιαννούλη έκανε έξαλλο τον Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος πήρε τον λόγο, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με όσα είπε περι Siemenς προσπαθεί να μπλέξει τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του στην υπόθεση.

«Γιατί δεν φέρατε πίσω τον Χριστοφοράκο; Φθηνή προπαγάνδα αυτό που κάνετε. Πέφτετε χαμηλότερα από ότι βρίσκεστε. Είστε υστερικός και ψεύτης» είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

Και συνέχισε: «Είμαι θλιμμένος και εξοργισμένος με τον τρόπο που ο κ. Γιαννούλης συμπεριφέρθηκε σήμερα. Ανέφερε το όνομα του κ. Χριστοφοράκου προσπαθώντας με νοοτροπία με κίτρινη νοοτροπία να παραπέμψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Μαρέβα, για να θυμηθούμε δήθεν παλιές κατηγορίες που έχουν καταπέσει, για σχέσεις τους με τον Χριστοφοράκο και της Siemens. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή».

«Έχετε τη μύγα, έχετε τη μύγα;» αντέτεινε ο Χρήστος Γιαννούλης, σημειώνοντας ότι «φθηνό είναι να αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και να κάποιοι να κάνουν μόνο δουλίτσες».

«Νεκροί περιμένοντας»
Για σκληρή η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός έκανε λόγο ο Νίκος Παπαναστάσης. «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις 7500 νεκρών, ίσως και παραπάνω και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους. Υπάρχουν νεκροί περιμένοντας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι υπάρχει κόσμος που νοσεί, περιμένει κλίνη και πεθαίνει. «Αδιανόητα πράγματα, εγκληματική πολιτική» συμπλήρωσε, ζητώντας επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αμοιβή.

«Επίταξη χωρίς αμοιβή γίνονταν στα γκουλάγκ του Στάλιν. Ζούμε σε μια δημοκρατική φιλελεύθερη δημοκρατία και όχι στο καθεστώς του Στάλιν» του απάντησε ο Γιάννης Λοβέρδος.

«Εύκολο να κάνεις αντιπολίτευση στην κορύφωση ενός κύματος πανδημίας που δεν ξανά συνάντησε ποτέ στην Ιστορία του ο κόσμος. Το δύσκολο είναι να είσαι υπεύθυνος» συμπλήρωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουν οι σύγχρονες δήθεν κοινωνίες, είχαν λυθεί» αντέτεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 27/03/2021