Ελλάδα

Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 58χρονος για την κλοπή στις θυρίδες – Αναζητούνται τα κλοπιμαία

27.03.2021 | 13:20

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 58χρονος επιχειρηματίας, σύζυγος της γνωστής από την τηλεόραση αισθητικού Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος κατηγορείται για τη διάρρηξη των θυρίδων.

Το DNA που βρέθηκε σε μια από τις τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν στην τράπεζα του Ψυχικού, πρόδωσε τελικά τον 58χρονο επιχειρηματία που τέθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Κατά την απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ εστίασε στην αποδόμηση του βασικού αυτού του επιβαρυντικού στοιχείου.

Από τη στιγμή της σύλληψης του μέχρι και την απολογία του, ο 58χρόνος, κρατάει ‘’σκληρή’’ στάση, δηλώνοντας αθώος. Κυρίως εστιάζει στο γεγονός ότι στο εσωτερικό πλαστικό κουτί της θυρίδας εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού τουλάχιστον τριών προσώπων.

“Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;”

“Πιθανολογώ ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να βρέθηκε στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της, την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Κι εγώ κι άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι” υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο 58χρόνος κατηγορούμενος επιχείρησε να δικαιολογήσει και το γεγονός ότι όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό επισκεπτόταν την τράπεζα, φορώντας καπέλο, γάντια και μάσκα.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από το χώρο όπου βρίσκονται οι τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν (φωτο).

Πιθανότατα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί, με ένα κατσαβίδι παραβιάστηκε η γλώσσα της κλειδαριάς κάθε μία από τις τέσσερις θυρίδες όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες(αναπαράσταση) με αποτέλεσμα να ανοίξουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο πλευρό του η σύζυγός του

Η σύζυγος του 58χρόνου επιχειρηματία, η γνωστή αισθητικός, Τέτα Καμπουρέλη, κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή.

Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό του χαμένου θησαρού

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στα δίκτυα κλεπταποδόχων όπου εκτιμούν ότι έχουν, ενδεχομένως, διοχετευθεί κάποια από τα πολύτιμα κοσμήματα που κλάπηκαν από τις θυρίδες.

Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζονται από την αστυνομία. Το πρώτο θέλει τον 58χονος να έχει στείλει τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και το δεύτερο τον θέλει να τα έχει κύψει κάπου ώστε να μην υπάρχουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με τη διάρρηξη. Πάντως η αστυνομία είναι σίγουρη ότι ο 58χρονος έδρασε μόνος χωρίς συνεργούς.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/03/2021

Ελλάδα