Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» το πρόγραμμα «Ελευθερία» – Συζητήσεις για παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα

27.03.2021 | 19:57

Το mega εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε στο Περιστέρι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για το τρίτο κέντρο μαζικών εμβολιασμών που υπάρχει στη χώρα. Στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα.

Οι δυνατότητές του φτάνουν τους 1200 εμβολιασμούς τη μέρα, ενώ μπορεί να αγγίξει και τους 30.000 εμβολιασμούς το μήνα καθώς εργάζονται σε αυτό 72 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του στρατού.

Με γοργούς ρυθμούς η… «Ελευθερία»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Ελευθερία» έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν χορηγηθεί 1.700.000 δόσεις εμβολίων, ενώ έως το τέλος Απριλίου θα έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός άνω των 60 ετών αλλά και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Ελλάδα θα παράγει εμβόλια

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, ήδη αναπτύσσεται κινητικότητα για τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποκτήσει μια από τις πατέντες των εμβολίων.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται συζητήσεις με φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού, προκειμένου να διακριβωθούν οι προοπτικές συνεργασίας για την παραγωγή του εμβολίου στη χώρα μας.

Άνοιγμα με self-tests

Ο σχεδιασμός υπουργείου Υγείας για το σταδιακό άνοιγμα περιλαμβάνει την μαζική διάθεση self-tests στους πολίτες μία φορά την εβδομάδα, και την υποχρεωτική διεξαγωγή τους από μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και εργαζόμενους σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, εστίαση, μεταποίηση και δικαστήρια.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο να διενεργούν οι ίδιοι τα self-tests στους πολίτες, ακόμη κι αν αυτό περιλαμβάνει χρηματικό αντίτιμο.

Στα μέσα της εβδομάδας, μετά και την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητά μας, μέχρι και τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.