Υγεία

Τρομάζει η διασπορά, «μάχη» για να κρατηθεί το ΕΣΥ

26.03.2021 | 13:12

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, όπου 5.006 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό εκ των οποίων 2.466 σε εκείνα της Αττικής.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα 3.031 μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που έχουν πλέον καταγραφεί στη χώρα, με κυρίαρχη τη λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη. Μάλιστα εντοπίστηκαν και 18 δείγματα με το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής και της βραζιλιάνικης μετάλλαξης που θεωρούνται ανθεκτικά στα εμβόλια.

Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύονται 2.466 ασθενείς, οι 401 από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι εντός κι εκτός ΜΕΘ. Στο Γεώργιος Γεννηματάς άλλη μία κλινική μετατράπηκε σε covid με διαδικασίες fast-track.

Χθες, καταγράφηκαν άλλα 2.588 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφθασαν τους 706. Παράλληλα, εντοπίστηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο άλλα 441 μεταλλαγμένα στελέχη, ανάμεσα στα οποία 18 με το επικίνδυνο στέλεχος Β.1.1.318, εντείνοντας την αγωνία των ειδικών για τον ταχύ ρυθμό της μετάδοσης και συνεπώς για τον έλεγχο της επιδημίας.

Μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας έστειλε από τη Μαλεσίνα που θρηνεί 14 θύματα του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος, καλώντας σε επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση και ευθύνη το ποίμνιο.

Συνωστισμοί σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Την ίδια ώρα, εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ειδικότερα, στην Θεσσαλονίκη, έγινε συνωστισμός σε κατάστημα που πουλά ποτά take away. Μάλιστα, κάποιοι παρέμειναν μέσα να πιουν το ποτό τους.

Σήμερα, έξω από τό δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκαν ουρές για rapid test.

Εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν και στα σκαλάκια του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Πρόκειται για συχνό φαινόμενο πλέον

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/03/2021

Υγεία