Αθλητικά

ΕΠΟ: Ιστορικές εκλογές για το μέλλον του ποδοσφαίρου με «άρωμα 2004»

26.03.2021 | 20:45 Eνσωμάτωση

Η εθνική ομάδα τα κατάφερε, αύριο όμως έχει μια ακόμη δοκιμασία συνολικά το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εκλογές της ΕΠΟ με υποψηφίους προέδρους το Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Κωνσταντίνο Νίκα, θα αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την ευκαιρία στις εκλογές της ΕΠΟ, να γυρίσει σελίδα και με την καθοδήγηση της χρυσής γενιάς του 2004, να ανακτήσει το κύρος του.

«Η ΑΕΛ θα ψηφίσει ανοιχτά τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τα παιδιά του 2004. Το κάνουμε αυτό γιατί πρέπει επιτέλους να πάρουν το ποδόσφαιρο στα χέρια τους αυτοί που το γνωρίζουν και ενδιαφέρονται για αυτό. Και όχι αυτοί που ζουν μέσα από το ποδόσφαιρο και δε ζουν με έναν καθαρό τρόπο.»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αποκάλυψε σε συνέντευξη του, όλες τις λεπτομέρειες για το σύστημα εκείνο, που μέσα από εκβιασμούς, επηρεασμό των Ενώσεων, παράνομους χρηματισμούς και προσλήψεις, προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Ομοσπονδίας

«Μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους που από το 1996 και είναι οι ίδιοι και σήμερα, έχουν κάνει το ποδόσφαιρο εγκληματική οργάνωση, ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ και αυτή τη στιγμή, κάποιοι θα σοκαριστούν με αυτό που θα πω, δεν έχει αλλάξει τίποτε από το 1996. Προσπάθησαν να κάνουν πρόεδρο τον Ψαρόπουλο, το δεξί χέρι του Θωμά Μητρόπουλου.»

Είναι οι άνθρωποι του παρασκηνίου που προσπαθούν ακόμη και τώρα να απαξιώσουν πρόσωπα όπως οι Χαριστέας, Σεϊταρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ανατολάκης. Και μέσα από μια άβουλη Εκτελεστική Επιτροπή να διαιωνίζουν την κατάσταση.

«Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να πουν όχι στην παντοδυναμία αυτής της άγριας συμμορίας στην κυριολεξία και οι οποίοι στην εκτελεστική επιτροπή ψηφίζουν οτιδήποτε τους πει η συμμορία και όχι αυτό που λέει η Σούπερ Λίγκα.Έχουμε φτάσει σε μια τέτοια εξαθλίωση, που πρέπει πραγματικά να σωθούμε. Η μόνη που μπορεί να μας σώσει είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας και οι ανεξάρτητοι δικαστές.»

Η αλλαγή σελίδας ήταν κοινός τόπος στις επαφές της Κυβέρνησης με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Οι περισσότεροι παράγοντες των συλλόγων έχουν κατανοήσει την ανάγκη να υπάρξει μια φρέσκια διοίκηση, με ανθρώπους κύρους, όπως ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που τις τελευταίες ημέρες αφυπνίστηκε ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος, ένας έντιμος άνθρωπος, ο οποίος όμως δε το γνωρίζει το ποδόσφαιρο και δεν είχε περιβάλλον ποδοσφαιρικό να τον ενημερώσει στα χρόνια, που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Γιατί πραγματικά τον οδήγησαν σε λάθος επιλογές κάποιοι εξωδιοικητικοί παράγοντες του Παναθηναϊκού. Ελπίζω να αφυπνιστεί και ο Ιβάν ο Σαββίδης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ελπίζω αυτό που ευαγγελίστηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, να το κάνει πραγματικότητα.»

Σήμερα έγιναν γνωστές και οι ώρες των πρώτων ημιτελικών του Κυπέλλου.

Και τα δύο ματς θα γίνουν Τετάρτη 7 Απριλίου, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός στις 18.00 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 20.00.

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το τέλος Απριλίου και ο τελικός για τις 22 Μαϊου.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 26/03/2021