Αθλητικά

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο καλεντάρι της FIA το Ράλι Ακρόπολις

26.03.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Το εθνικό ράλι αυτοκινήτου επιστρέφει στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου θα εκκινήσουν στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολις μετά από επαφές της κυβέρνησης με το WRC.

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλι των Θεών”. Ένας επικός ετήσιος αγώνας, που “δοκίμαζε” τους οδηγούς, όσο κανένας άλλος» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, «και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα “αναγεννιέται”».

Οι Έλληνες φίλαθλοι που έζησαν στο παρελθόν μεγάλες συγκινήσεις, θα έχουν την ευκαιρία, 9 έως 12 Σεπτεμβρίου, να απολαύσουν και πάλι μοναδικό οδηγικό θέαμα σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

«Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας «διαδρομή», που περιείχε πολλές «στροφές». Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλι» συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστή και η τοποθεσία του αγώνα, που θα είναι στο καλεντάρι μέχρι και το 2023. Το Ράλι Ακρόπολις θα αντικαταστήσει τον αγώνα στη Χιλή, που ματαιώθηκε λόγω της εξέλιξης της πανδημίας στη Νότιο Αμερική.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 26/03/2021