Ελλάδα

Ι. Μαρακάκης για θυρίδες τραπεζών: Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει το μίνιμουμ μέτρο ασφαλείας

25.03.2021 | 17:24 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Live News» μίλησε ο δικηγόρος θύματος κλοπής, Ιωάννης Μαρακάκης για την υπόθεση του «colpo grosso» σε τραπεζικές θυρίδες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρακάκης, η εντολέας του μέσα στη θυρίδα είχε πανάκριβα κειμήλια και κοσμήματα αξίας 2.000.000 ευρώ, αλλά κι ένα φάκελο με 1.000.000 ευρώ.

Διευκρίνισε ότι οι έρευνες θα επεκταθούν σε πιθανούς κλεπταποδόχους γι’ αυτό πρέπει να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ειδικά για την περίοδο του Αυγούστου και μετά.

Ακόμα υποστήριξε ότι η σύζυγος του δράστη πιθανόν άθελά της, αποτέλεσε πηγή πληροφόρησης για το περιεχόμενο των θυρίδων.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι σε ένα απόλυτα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σαν και αυτό, είναι αδιανόητο να μην τηρείται ένα μίνιμουμ μέτρο ασφαλείας, καθώς η βιντεοσκόπηση γίνεται μέχρι την είσοδο του θησαυροφυλακίου.

Για την τράπεζα, είπε ότι η επικοινωνία ήταν πολύ καλή από την αρχή και ότι υπήρξε συμφωνία αναμονής μέχρι να διεξαχθούν οι έρευνες.

Για τον ίδιο το δράστη, υποστήριξε ότι αν και είχε επισκεφθεί την τράπεζα αρκετές φορές, δεν υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/03/2021