Κόσμος

Έντονο ενδιαφέρον από τα ξένα Μέσα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση

25.03.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Ανεξαρτησία αναφέρθηκαν και τα μεγάλα διεθνή δίκτυα. Τα βρετανικά μέσα έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου μετά της συζύγου του Καμίλα.

Η είδηση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση κάνει τον γύρω του κόσμου.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταφέρουν εικόνες και ήχο από τις λαμπρούς εορτασμούς της Ελληνικής ανεξαρτησίας.

Η ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού δικτύου ABC με τους Έλληνες Εύζωνες και φόντο την Ακρόπολη κάνει εκτενή αναφορά στην σημερινή στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και την κορύφωση των εορτασμών.

Τα Γαλλικά μέσα αφιερώνουν επίσης εκτενή ρεπορτάζ στην Ελλάδα και τον εορτασμό των 200 ετών ανεξαρτησίας. Το France 24 με εικόνα από την έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης τιτλοφορεί το βασικό του άρθρο “τα 200α γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας”.

Τα Βρετανικά δίκτυα με ανταποκρίσεις και αφιερώματα μεταφέρουν το κλίμα από την πρωτεύουσα της Ελλάδας ενώ τα tabloid ακολουθούν κάθε βήμα του Πρίγκιπα Καρόλου στην χώρα μας. Η SUN φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο “Ο Πρίγκιπας Κάρολος στα πάτρια εδάφη”.

Και η Γερμανική Ντι Βελτ φιλοξενεί αναλυτικό αφιέρωμα για τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον Τουρκικό ζυγό αλλά και την βαρβαρότητα με την οποία προσπάθησαν να καταπνίξουν την Ελληνική επανάσταση οι κατακτητές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021