Ελλάδα

Βίντεο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 από την «Αποστολή»

24.03.2021 | 10:21 Eνσωμάτωση

Ένα 10λεπτό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ετοίμασε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με την εταιρεία Aikor και δέκα γνωστούς ηθοποιούς που συμμετείχαν όλοι εθελοντικά.

Με κείμενα βασισμένα σε αποφθέγματα των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης η «Αποστολή», που αποτελεί τον πυλώνα του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, επιχειρεί να αναδείξει το πραγματικό νόημα και τις δυσκολίες του αγώνα, να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή και να υπενθυμίσει την υποχρέωση της γενιάς μας.

Τα κοστούμια των πρωταγωνιστών είναι πιστά αντίγραφα ενώ η μουσική υπόκρουση είναι ο χερουβικός, μια προσομοίωση του πώς θα ακουγόταν η ψαλμωδία μέσα στην Αγιά Σοφιά.

O γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για τον σκοπό του αφιερώματος αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, «τα 200 χρόνια είναι ένας σταθμός για την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» και με το βίντεο αυτό ήθελαν να αναδείξουν το πραγματικό νόημα της ελληνικής επανάστασης που είναι η πίστη στον αγώνα, την ελευθερία, την Ελλάδα και τον Θεό.

«Αυτό το τετράπτυχο ήταν που έδωσε το μεγάλο θάρρος στους αγωνιστές», τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 24/03/2021