Ελλάδα

Η μόδα εμπνέεται από το 1821

24.03.2021 | 09:40

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η Φανή Γκούτρα, σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ, που εμπνεύστηκε από το 1821 φτιάχνοντας όμορφα βραχιόλια για όλους, ως ενθύμιο της ξεχωριστής αυτής επετείου.

«Τα βραχιόλια αυτά είναι κεντημένα στο χέρι και η έμπνευση έρχεται μέσα από το χθες, μέσα από τους εύζωνες, τις παραδοσιακές στολές. Όλες οι μνήμες μας είναι μέσα σε αυτό το βραχιόλι. Το μπλε το χρώμα, οι φούντες, η ελληνική σημαία. Θέλαμε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας. Θέλαμε να βγάλουμε ένα προϊόν που να μπορεί να το πάρει ο καθένας», είπε η κ. Γκούτρα.

Η ίδια εργαζόταν ως φιλόλογος, μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο.

«Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω προσανατολισμό, ήμουν κουρασμένη από τα μαθήματα στον ιδιωτικό τομέα. Το μόνο άλλο πράγμα που ήξερα να κάνω καλά ήταν το κέντημα. Αμφισβητήθηκα αρκετά στην αρχή, αλλά τα κατάφερα. Οι γονείς μου στεναχωρήθηκαν πολύ τότε, αλλά τώρα είναι χαρούμενοι και περήφανοι. Τώρα έχω μια μεγάλη ομάδα, και έχουμε αρχίσει να κάνουμε και πωλήσεις στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βραχιολάκι αυτό κοστίζει 30 ευρώ. Είναι κεντημένο στο χέρι. Υπάρχει και πιο μικρό που είναι πιο οικονομικό, στα 15 περίπου ευρώ», είπε κλείνοντας η κ. Γκούτρα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 24/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.