Υγεία

Στο όριό τους τα νοσοκομεία, ξεκίνησαν οι γιατροί που επιτάχθηκαν

23.03.2021 | 13:08

Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, που δοκιμάζονται από την πανδημία, τοποθετούνται από σήμερα το πρωί 206 ιδιώτες γιατροί.

Ο Αναστάσιος Παπαλευθέρης, πνευμονολόγος στα Μέγαρα, είναι ένας από τους γιατρούς που επιστρατεύτηκαν για να στηρίξουν το χειμαζόμενο ΕΣΥ. Ο κ. Παπαλευθέρης είναι ένας από τους 14 ιδιώτες που πήραν φύλλο πορείας για το Θριάσιο Νοσοκομείο, που χθες, μετά από 34 εισαγωγές covid σταμάτησε να δέχεται περιστατικά.

«Δεν ξέρω πώς έγινε η επιλογή, παρ’ όλα αυτά τιμή μου χαρά μου και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συναδέλφους μου» σημείωσε ο κ. Παπαλευθέρης.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, πριν το υπουργείο καταφύγει στην επίταξη θα μπορούσε να βρει και άλλες, πιο ενδεδειγμένες λύσεις.

Στην Αττική, oι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τις 2.500, ενώ 390 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, τόσο εντός όσο κι εκτός ΜΕΘ, γεγονός που απαιτεί επειγόντως ανάπτυξη νέων κλινών Εντατικής Θεραπείας.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα non covid περιστατικά μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο «Ερυθρός Σταυρός» ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας covid περιστατικών.

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στους χώρους των ειδικών Καρδιοχειρουργικών και Θωρακοχειρουργικών Μονάδων.

Πάνω από 90% η προσέλευση των επιταγμένων

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση των γιατρών που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας, είναι αρκετά ικανοποιητική, φτάνοντας και πάνω από το 90%.

Όσοι δεν εμφανιστούν, κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση τριών μηνών, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/03/2021

Υγεία