Ελλάδα

Στη μάχη μπήκαν οι πρώτοι επιταγμένοι ιδιώτες γιατροί

23.03.2021 | 19:52

Με τα φύλλα πορείας ανά χείρας οι ιδιώτες γιατροί από όλη την Αττική φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Η γενική ιατρός Ιωάννα Μπαγιάου, έφτασε στον ερυθρό σταυρό για να ζητήσει εξαίρεση από την επιστράτευση. Όπως λέει, εμφανίστηκε γιατί φοβήθηκε τις κυρώσεις.

Ο πνευμονολόγος Αθανάσιος Μιτζέλος που με αργά βήματα έφτασε το πρωί στον Ερυθρό Σταυρό για να αναλάβει τα καθήκοντα του, ήταν ξεκάθαρος.

Η πνευμονολόγος Ειρήνη Παπανεοφύτου έφτασε στην είσοδο του νοσοκομείου με το χαρτί της επιστράτευσης. Στο μυαλό της είχε τους δικούς της ασθενείς που την περιμένουν στο ιδιωτικό της ιατρείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, το ποσοστό των γιατρών που ανταποκρίθηκαν στην επιστράτευση αγγίζει το 90%. Η πλειοψηφία τους διοχετεύτηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο που έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid, ενώ προορίζονται 25 γιατροί για τον Ερυθρό Σταυρό, 14 για το Θριάσιο νοσοκομείο και 10 για το Αττικό.

Στα αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής, από το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να παραλάβουν τα φύλλα πορείας οι 206 επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί.

Αρχικά επισκέπτονταν τους γιατρούς στα σπίτια τους. Αν δεν τους έβρισκαν εκεί, πήγαιναν στα ιατρεία. Αν και αυτή η επίσκεψη δεν είχε αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί επέστρεφαν στο σπίτι του γιατρού και θυροκολλούσαν το χαρτί της επιστράτευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, που έχει ορίζοντα τεσσάρων εβδομάδων, οι περισσότεροι επιστρατευμένοι γιατροί θα στελεχώσουν μονάδες αντίστοιχες των ειδικοτήτων τους. Θα δώσουν έτσι, το περιθώριο σε συναδέλφους τους των δημοσίων νοσοκομείων να στελεχώσουν κλινικές και μονάδες εντατικής θεραπείας που φιλοξενούν ασθενείς κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.