Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Ταρίφα» για τη διεξαγωγή self tests από τα φαρμακεία βάζει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών

21.03.2021 | 20:03

Την στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να πολεμήσει την ασθένεια που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε εφτάμιση χιλιάδες συμπολίτες μας, κάποιοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν συντεχνιακά το λειτούργημά τους.

Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη δωρεάν διάθεση των ατομικών ράπιντ τεστ, και ο αντιμνημονιακός πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος έσπευσε να ορίσει ταρίφα σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης όπως και το 2014 με εκείνη τη δήλωση ότι θα μετέτρεπε τα φαρμακεία σε προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, φέρνει το μοντέλο της Κύπρου όπου τα τεστ γίνονται μόνο έξω από το φαρμακείο με αμοιβή 20 ευρώ και ισχυρίζεται ότι πρέπει να κοστολογηθούν και στην Ελλάδα.

Άμεσα αντέδρασε η κυβέρνηση η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι η διάθεση των τεστ θα είναι χωρίς αντίτιμο.

Από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο παίρνουν αποστάσεις από τον κ. Λουράντο, με τον ίδιο ωστόσο να επιμένει.

Από την κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι ίσως να υπάρχει μια μικρή οικονομική επιβάρυνση μόνο στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να του κάνει το τεστ επί τόπου στο φαρμακείο ο φαρμακοποιός και μόνο για αυτή την υπηρεσία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.