Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αισιόδοξοι για το καλοκαίρι οι επιχειρηματίες στα Covid Free νησιά

21.03.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Ο καιρός ανοίγει, το άνοιγμα της χώρας πλησιάζει.

Αύξηση επισκεψιμότητας προσδοκούν οι νησιωτικοί προορισμοί, στους οποίους οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν αγγίξει το 100% των κατοίκων και έχουν ήδη συμπεριληφθεί στη διεθνή τουριστική λίστα, ως Covid – Free προορισμοί ενώ σε αναμονή για την εμβολιαστική κάλυψη βρίσκονται σημαντικά για τον τουρισμό νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Κάστος, Θύμαινα, Ψαρά, Κάλαμος, Φούρνοι, Οινούσσες είναι οι νησιωτικοί προορισμοί κάτω των 1.000 κατοίκων όπου έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ την πρώτη δόση έχουν ολοκληρώσει τα νησιά: Ερεικούσσα, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Γαύδος, Χάλκη, Μαθράκι, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος και Αρκιοί.

Τον Απρίλιο οι πρώτες πτήσεις

Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται από τα μέσα Απριλίου, με τουρίστες κυρίως από το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η υιοθέτηση του ψηφιακού και έγγραφου δίγλωσσου πιστοποιητικού θα είναι το διαβατήριο της εύκολης μετακίνησης των τουριστών που έχουν εμβολιαστεί, που έχουν κάνει τεστ πριν από την αναχώρησή τους ή έχουν αποδεικτικό αντισωμάτων μετά την ανάρρωσή τους από τον ιό.

Για ακόμη μία χρονιά, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Τουλάχιστον 400.000 έως 500.000 Ρώσοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, εκτιμούν οι tour operators που ειδικεύονται σε ταξίδια προς τη χώρα μας, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/03/2021