Ελλάδα

Γαλάτσι: Στη δημοσιότητα βίντεο από εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε καφετέρια, παρουσία παιδιών

21.03.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Στη δημοσιότητα ήρθε νέο βίντεο από το περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε καφετέρια στο Γαλάτσι, όπου κουκουλοφόροι με κοντάρια ήρθαν σε συμπλοκή με αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών. Το νέο βίντεο είναι μονταρισμένο και σύμφωνα με την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λείπουν κομμάτια με το τι είχε προηγηθεί, αλλά και ενδιάμεσες σκηνές. Στα πλάνα πάντως φαίνονται αμέριμνοι πελάτες της καφετέριας που έτρεχαν για να αποφύγουν από το σημείο της συμπλοκής κουκουλοφόρων και αστυνομικών.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, Λαμπρινή, στο Γαλάτσι. Διμοιρίες των ΜΑΤ περικυκλώνουν διαδηλωτές μπροστά από μια καφετέρια. Ένας άνδρας των ΜΑΤ απωθεί με την ασπίδα του έναν από τους συγκεντρωμένους.

Εγκλωβισμένοι πελάτες που πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους, βρίσκονται ανάμεσα σε κρανοφόρους που κρατούν ξύλινα κοντάρια και αστυνομικούς.

Θαμώνες και εργαζόμενοι τρέχουν στο εσωτερικό του καταστήματος για να σωθούν. Επικρατεί πανικός, με τους πολίτες να προσπαθούν να απεμπλακούν.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικός με τη φυσούνα στο χέρι προχωρά σε ψεκασμό.

Μία οικογένεια με ένα παιδικό καροτσάκι τρέχει για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Από την πρώτη στιγμή στο διαδίκτυο γινόταν αναφορά ότι στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν ανήλικα παιδιά, κάτι όμως που διέψευδε κατηγορηματικά η αστυνομία.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έχουν εισβάλει στο κατάστημα, εγκλωβίζουν θαμώνες αλλά και νεαρούς που είχαν συμμετοχή στην ένταση που είχε προηγηθεί, μπροστά από την τουαλέτα.

Ανάμεσά τους και ένα παιδί. Φοβισμένη η μητέρα μπαίνει μέσα στην τουαλέτα. Λίγες στιγμές μετά ο πατέρας φεύγει τρέχοντάς από το κατάστημα, έχοντας πάρει το παιδί του αγκαλιά.

Κατά το περιστατικό πραγματοποιήθηκαν 13 συλλήψεις από τη αστυνομία. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση 3 αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί από τις επιθέσεις των διαδηλωτών.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Γαλάτσι

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης έχει ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη. Ακόμα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο κρατούσαν κοντάρια και ρόπαλα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/03/2021