Ελλάδα

Γέννα εν πλω: Καπετάνιος και ύπαρχος που ξεγέννησαν 28χρονη μιλούν στο MEGA

20.03.2021 | 06:28 Eνσωμάτωση

Μέσα στο πλοίο, ενώ ταξίδευε από τα Κύθηρα προς τον Πειραιά, γέννησε πριν λίγες μέρες μια γυναίκα. Η γυναίκα είχε επιβιβαστεί στο πλοίο Aqua Jewel στο λιμάνι των Κυθήρων και είχε προορισμό τον Πειραιά, όταν ξαφνικά, την έπιασαν οι πόνοι.

Τότε, ανέλαβαν… δράση ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, οι οποίοι την ξεγέννησαν. Οι δύο ναυτικοί μίλησαν για αυτή την ξεχωριστή τους εμπειρία στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Ενημερωθήκαμε ότι έχουμε μια έγκυο γυναίκα. Ένιωσε πόνους. Τη μεταφέραμε σε καμπίνα να είναι πιο άνετη. Οι πόνοι συνέχιζαν. Ήμασταν 4 ώρες μακριά από τον Πειραιά» δήλωσε ο ύπαρχος Σταύρος Φρυσούλης.

Ο ύπαρχος ήταν αυτός που έκοψε τον ομφάλιο λώρο, στιγμή που περιέγραψε με χαμόγελο. «Ήταν μια φοβερή στιγμή, απίστευτη στιγμή. Κοιτάω τον κάπτεν. Έχω το μωρό στα χέρια μου. Του λέω ‘’Είναι μια χαρά. Κλαίει. Να κόψω και τον ομφάλιο λώρο’’ Και μου λέει ναι».

Στη συνέχεια μίλησε ο πλοίαρχος Χρήστος Τζουάνης για το συμβάν.

«Μόλις ο ενημέρωσε ο ύπαρχος ότι συνέχιζαν οι πόνοι, προχωρήσαμε στην επόμενη διαδικασία. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον γιατρό της. Καλέσαμε ασθενοφόρο για όταν θα φτάναμε στον Πειραιά. Έπρεπε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί ερχόταν ο τοκετός. Μέσα στα καθήκοντά μας είναι να κάνουμε εμείς αυτά τα χρέη. Δεν είναι ότι πιο απλό. Προσπαθήσαμε να τη βοηθήσουμε, να την ηρεμίσουμε. Ευτυχώς το μωρό ήταν σε καλή θέση, δεν μας δυσκόλεψε. Κυλήσαν όλα ομαλά και ο Θεός έβαλε το χέρι του. Έχουμε κάνει κάποια σεμινάρια στη σχολή, αλλά εγκυκλοπαιδικά μόνο. Μιλάγαμε παράλληλα με το γιατρό της. Το μωρό είναι αγοράκι».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι δύο ναυτικοί, ακόμα δεν έχουν δεχθεί πρόταση για να βαφτίσουν το νεογνό.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/03/2021