Ελλάδα

Δωρεάν rapid test από τα φαρμακεία για όλους τους πολίτες

20.03.2021 | 13:13

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση δωρεάν rapid test κορωνοϊού μια φορά την εβδομάδα για κάθε πολίτη της χώρας. Το self-testing, μπορεί με εύκολο τρόπο να δείχνει το αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο που ουσιαστικά καθιστά τον κάθε πολίτη ενεργό καθώς του δίνει τη δυνατότητα να επιτηρεί προσωπικά τον ιό.

Αγορά από το φαρμακείο, επιστροφή στο σπίτι και χρειαζόμαστε μόλις ένα λεπτό για να πάρουμε μόνοι μας δείγμα από τη μύτη και να κάνουμε τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με το γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ και να κάνουμε και μοριακό τεστ .

Με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα τεστ και να φτάσει ακόμη και τις 150.000. Για να γίνει αυτό το Υπουργείο Υγείας έχει προσεγγίσει ήδη τους φαρμακοποιούς προκειμένου να πωλούν rapid test .

Λίστα προϊόντων εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, πρωτόκολλο διαδικασίας, ηλεκτρονικό σύστημα δεδομένων από τα rapid test και ο τρόπος αποζημίωσης της διαδικασίας είναι σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πωλούν τα φαρμακεία τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Τα self testing, στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν στη ζωή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με αυτό το τρόπο θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα της αγοράς, και της χώρας.

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή. Η συσκευή θα περιλαμβάνει ένα στυλεό κι έναν ανιχνευτή που περιλαμβάνει αντισώματα αντιγόνου. Σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός στον ιό θα εμφανίζεται μια εμφανής χρωστική.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε θετικά από τους πολίτες, ενώ οι φαρμακοποιοί είναι ακόμα μπερδεμένοι κι έντονα προβληματισμένοι και όπως λένε δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, με τις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις να αυξάνονται συνεχώς.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/03/2021

Ελλάδα