Πολιτική

Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο δυστύχημα έξω από τη βουλή

19.03.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Κόβει την ανάσα το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα από το τραγικό τροχαίο έξω από τη Βουλή. Για πρώτη φορά βλέπουμε την εικόνα από τα 18 ανατριχιαστικά δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή του 23χρονου Ιάσωνα.

Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου έξω από τη Βουλή που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 23χρόνου Ιάσονα όπως καταγράφεται σε βίντεο- ντοκουμέντο.

Στο βίντεο καταγράφονται καρέ-καρε τα 18 δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στα οποία διαδραματίστηκε το δυστύχημα.

Το υπηρεσιακό όχημα βρίσκεται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και εμφανίζεται να έχει σταματήσει στην αριστερή λωρίδα προκειμένου παράνομα να στρίψει αριστερά και να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Τροχονόμος δεν υπάρχει.

Στην άνοδο στην αριστερή λωρίδα βρίσκεται ένα ταξί που δίνει προτεραιότητα στο υπηρεσιακό όχημα, το οποίο στρίβει με ταχύτητα προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Προτού περάσει τη πύλη εμφανίζεται η μοτοσικλέτα με τον 23χρόνο, η οποία προσκρούει στο όχημα. Ο 23χρόνος εκτοξεύεται, του φεύγει το κράνος και πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Στη Βουλή διενεργείται εσωτερικός έλεγχος για να διαπιστωθεί πως έγινε η διαρροή του βίντεο-ντοκουμέντο καθώς τις εικόνες κατέγραψε κάμερα του κοινοβουλίου

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς ένα νέο παιδί να χάσει τη ζωή του για να υπάρξει θετική εισήγηση για την λήψη μέτρων στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη αλλά και νησίδας που θα ελέγχει τη κίνηση της κυκλοφορίας των οχημάτων από τα αριστερά της Βασιλίσσης Σοφίας προς το κεντρικό κτίριο της Βουλής αναμένεται να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής. Όπως μάλιστα αποκάλυψε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος του σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα ακυρώνονται όλες οι μετακινήσεις των οχημάτων προς το συγκεκριμένο σημείο.

Η Βουλή δύο φορές το 2012 και το 2014, είχε απευθυνθεί στην Περιφέρεια και άλλη μία, το 2020, στην Τροχαία με το σχετικό αίτημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το εγχείρημα προσέκρουε στον ενδεχόμενο κίνδυνο της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η κηδεία του 23χρόνου Ιάσονα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου με την παρουσία συγγενών και φίλων.

«Παιδί εξαίσιο, από καλή οικογένεια, σπουδαγμένο, δεν έδωσε δικαίωμα ποτέ σε κανέναν, δούλευε, σπούδαζε…»

Παρηγοριά για την οικογένεια του αδικοχαμένου Ιάσονα αποτελεί το γεγονός ότι τα ζωτικά του όργανα δωρίστηκαν σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021