Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμο στάδιο η πανδημία – Αυστηρή τήρηση των μέτρων συστήνουν οι ειδικοί

19.03.2021 | 20:18

Βαλβίδες αποσυμπίεσης της κοινωνικής κούρασης αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις οποίες εισηγήθηκε στην κυβέρνηση και, παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων, έγιναν δεκτές.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν θυελλώδης, με τους ειδικούς να διαφωνούν σε πολλά σημεία, ενώ σε άλλα οι απόψεις συνέκλιναν.

«Δύσκολη η κατάσταση»

Μιλώντας στο MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και αναμένεται να «εξελιχθεί δυσκολότερα».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν για να εκτονωθεί η δυσφορία και η κόπωση του κόσμου θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον λόγο και θα πρέπει να τηρούνται τα όποια μέτρα με πολύ μεγάλη ευλάβεια».

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η άρση κάποιων περιορισμών δε θα πρέπει να παρερμηνευθεί ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

«Να μη συμπεραίνουμε λανθασμένα ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

«Τα rapid test να γίνονται υπό επίβλεψη»

Σχετικά με τα δωρεάν rapid test που θα δικαιούται ο κάθε πολίτης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι αυτά θα ήταν καλό να γίνονται κάτω από ιατρική επίβλεψη και όχι ατομικά στο σπίτι.

«Η αυτοεξέταση μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλαπλά λάθος συμπεράσματα».

Αναφορικά με τα σχολεία, η επιτροπή δε συζήτησε πιθανό άνοιγμα άμεσα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.