Ελλάδα

ΕΣΥ : Απελπιστική η κατάσταση στις εφημερίες – Απόψε εκπνέει η διορία για τους ιδιώτες

19.03.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Τηλεδιάσκεψη αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, παρουσία όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας, με θέμα την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Τηλεδιάσκεψη αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, παρουσία όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Βασικό θέμα θα αποτελέσει η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν σε ασφυκτικές συνθήκες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών κορωνοϊού, με τις ΜΕΘ να είναι σχεδόν πλήρεις και ορισμένους διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται ακόμα και σε απλές κλίνες

Εκπνέει η διορία για ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών

Μόλις 50 γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα υγείας έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Βασίλη Κικίλια, την ώρα που αναζητούνται πάνω από 200.

«Κανένας ασθενής δεν θα μείνει χωρίς νοσηλεία», διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας με επίταξη σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός.

Εν τω μεταξύ, απόψε τα μεσάνυχτα λήγει η 48ωρη προθεσμία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, πριν την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης στο ΕΣΥ.

Επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων ζητά επίμονα η αντιπολίτευση

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εδώ και καιρό την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να «αγγίξει» τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, κλιμάκια των οποίων – συχνά, με επικεφαλής τους αρχηγούς των κομμάτων – επισκέπτονται δημόσια νοσοκομεία, συνομιλούν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και την απελπισία των υγειονομικών.

Ζητούν επανειλημμένα από την κυβέρνηση την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο, η κυβέρνηση μοιάζει ακόμα αναποφάσιστη, αφού ακόμα και η «απειλή» της επίταξης αφορά σε έναν αριθμό γιατρών του ιδιωτικού τομέα, αλλά όχι σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021