Πολιτική

Αντιπαράθεση Φωτήλα – Θεοχαρόπουλου για τη διαχείριση της πανδημίας

19.03.2021 | 10:01 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας και το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων είχαν ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας και ο διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα θα μιλούσαμε για άλλα νούμερα κρουσμάτων σήμερα. Οι παράμετροι σήμερα είναι μια τεράστια κούραση και πίεση για τον κόσμο. Ακόμα, τα εμβόλια προχωρούν, ο καιρός ζεσταίνει, η μέρα μεγαλώνει, και όλα αυτά μας κάνουν να ψάχνουμε εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων. Πρόκειται για προσαρμογές, λόγω της κούρασης του κόσμου και η αγορά να ανασάνει, πάντα όμως υπό έλεγχο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ΝΔ παρέλαβε 550 ΜΕΘ και πλέον το σύστημα υγείας αριθμεί 1550 ΜΕΘ, ενώ χαρακτήρισε «πολιτικό εκβιασμό» το μορατόριουμ που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Για πρώτη στην ιστορία της μεταπολίτευσης γίνονται οι μεταρρυθμίσεις που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά και τις οποίες ψήφισε ο κόσμος».

Ακόμα, ο Ιάσων Φωτήλας αναφέρθηκε στο θέμα της επίταξης των ιδιωτικών γιατρών και των ιδιωτικών κλινικών.

«Σε μια δημοκρατία προσπαθείς να πείσεις τους ιδιώτες γιατρούς ότι πρέπει να έρθουν και να βοηθήσουν. Να δώσουν τον αγώνα όπως τον δίνουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές. Αφού δεν τους πείσεις, τότε θα κάνεις αυτό που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε αν χρειαστεί. Σήμερα θα αποφασιστεί διεύρυνσης της συνεργασίας».

«Η κυβέρνηση έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Έπρεπε να κάνουμε μαζικά τεστ και να ενισχυθούν τα ΜΜΜ» δήλωσε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ.

«Στα νοσοκομεία γίνεται χαμός. Υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Να μην πεθάνει ο κόσμος. Από ιδεοληπτική εμμονή δεν προχωρήσατε σε ενίσχυση του ΕΣΥ» είπε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε αποτυχημένο το παρατεταμένο lockdown, όπως και το τι ισχύει στους κωδικούς μετακίνησης.

Τέλος, για τις πορείες, υποστήριξε ότι δεν τις οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως «υπάρχει κοινωνική αντίδραση λόγω της συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της αστυνομικής βίας και όλων των θεμάτων».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/03/2021