Υγεία

Υπεράνθρωπη μάχη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

17.03.2021 | 17:14 Eνσωμάτωση

Στα όριά τους είναι εδώ και 1,5 μήνα τα νοσοκομεία σύμφωνα με όσα είπε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Γιώργος Χαραλάμπους, διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Ιπποκράτειο.

«Εδώ και ενάμιση μήνα σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία και ειδικότερα του λεκανοπεδίου δοκιμάζονται. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Δοκιμάζεται όχι μόνο το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο δίνει έναν άνισο αγώνα αλλά κατ επέκταση και το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο προσπαθεί να σταθεί όρθιο με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες παίρνονται το τελευταίο διάστημα, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαραλάμπους.

«Το μισό του νοσοκομείου έχει μεταμορφωθεί σε κλινική covid εκεί ουσιαστικά είναι οριακή η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Καθώς επίσης και στις μονάδες νοσηλείας, οι οποίες φιλοξενούν ασθενείς με covid. Είμαστε σε οριακό επίπεδο. Αύριο πραγματικά που έχουμε γενική εφημερία είναι διάχυτη η αγωνία όλου του προσωπικού πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυριανή μεγάλη αυτή μάχη που πρόκειται να δώσουμε», σημείωσε υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν οριακά διαθέσιμα κρεβάτια, με την κατάσταση συνεχώς να μεταβάλλεται.

«Ένας ασθενής που σήμερα νοσηλεύεται σε μιαν απλή κλίνη μπορεί μέσα στα επόμενα λεπτά την επόμενη ώρα να χρειαστεί να διασωληνωθεί», ανέφερε.

«Θα επιβιώσουμε διότι έχουμε τσαγανό σαν ελληνικός λαός και θα πολεμήσουμε και με όλο μας το “είναι” έχοντας πάντοτε ένα επιχειρησιακό σχέδιο σαν υγειονομικό σύστημα που μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τροφοδοτούμε και να το επικαιροποιούμε ανάλογα με τις συνθήκες και αυτή τη στιγμή βρίσκουμε σε αυτό το στάδιο με προσθήκες συνεχώς νέων κλινών ούτως ώστε να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας και να μπορέσουμε πραγματικά να σταθούμε στο ύψος περιστάσεων και να βγούμε ξανά νικητές.», σημείωσε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/03/2021