Υγεία

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στη μάχη της πανδημίας

17.03.2021 | 07:54

Στη μάχη κατά της πανδημίας έχει μπει και το «Ερρίκος Ντυνάν», διαθέτοντας απλές κλίνες, αλλά και ΜΕΘ. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Θέμος Χαραμής, και ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος.

«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε εθελοντικά προσφέρει κλίνες απλές για non covid περιστατικά, όπως και κλίνες ΜΕΘ. Οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε προσφέρει αυτή τη στιγμή είναι 21 συνολικά και τους τελευταίους μήνες είναι μόνιμα κατειλημμένες. Εμείς παίρνουμε μόνο non covid περιστατικά. Αλλά έτσι και αλλιώς όλα είναι ξεχωριστά εδώ, ώστε να μην υπάρχει διασπορά ακόμα και από ύποπτα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε περίπου 180 περιστατικά που ανήκουν στο ΕΣΥ. Σήμερα ήταν η δεύτερη ημέρα που έχουμε μπει στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ. Είχαμε περίπου 180 επισκέψεις, και 56 εισαγωγές», είπε ο κ. Χαραμής.

«Η εφημερία τελειώνει σε λίγο. Στην ουσία το νοσοκομείο μας παίρνει τη θέση του Σισμανόγλειου στις εφημερίες του ΕΣΥ. Γίνεται έλεγχος σε όποιον μπαίνει στο νοσοκομείο αν έχει κορωνοϊό. Το Ερρίκος Ντυνάν είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, ήταν μια πρόκληση και στοίχημα αυτό που γίνεται για εμάς. Οι γιατροί είναι ιδιώτες, που προσφέρουν εθελοντικά, χωρίς να έχουν δεχτεί καμία πίεση. Εδώ δεν έχουμε ειδικευόμενους γιατρούς, είμαστε όλοι έμπειροι γιατροί, αλλά και λίγοι», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Βασιλογιαννακόπουλος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 17/03/2021

Υγεία