Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την έξαρση της βίας

17.03.2021 | 10:06

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Πλεύρης και ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με φόντο τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τις καταγγελίες για αστυνομική βία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Πλεύρης και ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με φόντο τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τις καταγγελίες για αστυνομική βία.

«Υπάρχει μια στοχοποίηση της Αστυνομίας όχι μόνο για το περιστατικό της Νέας Σμύρνης που ήταν μια απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ενός ειδικού φρουρού. Αναφέρομαι σε μια διαχρονική στοχοποίηση των αστυνομικών από την άκρα Αριστερά και από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας διάχυτος πολιτικός λόγος που δεν αντιμετωπίζει τον αστυνομικό σαν πολίτη, αλλά σαν κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο Θανάσης Πλευρής ενώ αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας σημείωσε πως αυτά υπάρχουν όπως και σε όλη την Ευρώπη. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε ποσοστά μεγαλύτερα και για αυτό θα πρέπει να γίνονται δράσεις να περιορίζονται. Το “προνόμιο” της βία που έχει μόνο το Κράτος πρέπει να χρησιμοποιείται με απόλυτη φειδώ και μόνο όταν είναι ανάγκη, για να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών».

Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε αντιφατικό το λόγο του Θανάση Πλεύρη υποστηρίζοντας ότι « η κυβέρνηση είναι αυτή που στοχοποιεί την Αστυνομία και την χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει το νόμος και τάξη.

«Όταν οι πολίτες κινηματογραφούν από τα μπαλκόνια τους κομμάτια της αστυνομικής λειτουργίας που είναι αντιδεολογικά, δεν πρέπει, αλλά την ίδια στιγμή προτείνουν οι αστυνομικοί να έχουν κάμερες πάνω τους. Είναι σαφές ότι καθώς η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Τριανταφυλλίδης, τόνισε πως η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, ενώ μίλησε και για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας. Απαντώντας δε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι εν μέσω πανδημίας συντονίζει πορείες ο κ. Τριανταφυλλίδης  δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να σταματήσει η κυβέρνηση να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Τον κόσμο τον βγάζει στο δρόμο ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η αλαζονεία και κυρίως η  αναποτελεσματικότητα. Τα μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας χτύπησαν νεύρο στους πολίτες»

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 17/03/2021

Πολιτική