Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Νοσοκομείο Covid ο Ερυθρός Σταυρός

17.03.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Η πίεση στα νοσοκομεία είναι αφόρητη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την Καθαρά Δευτέρα, οι ασθενείς που χρειάστηκε να δασωληνωθούν έξω από τις μονάδες αυξήθηκαν από 80 σε 120.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η εκκένωση το νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19.

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού, που αρχικά δεν περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό, θα γίνει κατά το πρότυπο του Σωτηρία και του Σισμανογλείου. Στόχος, είναι να πάρουν ανάσα γιατροί και νοσηλευτές άλλων νοσοκομείων της Αττικής που τα τελευταία 24ωρα δίνουν μάχη υπό ασφυκτική πίεση.

Η θυσία των υγειονομικών

Η μάχη του υγειονομικού προσωπικού της χώρας αποτυπώνεται και στη φωτογραφία της διασώστριας του ΕΚΑΒ, Ελευθερίας Ματζουρανάκη, αμέσως μετά το τέλος της βάρδιας. Με οιδήματα και κοκκινίλες στα μάτια από την χρήση των προστατευτικών μέσων κατά του Covid, η διασώστρια έγραψε στο Facebook.

«Κόβιντ 19, ξεκινάς την βάρδια κ σχολάς μέσα στα οιδήματα κ στις κοκκινίλες από τα μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι που είμαστε όλοι σε αυτόν τον πόλεμο το ίδιο μπροστά!».

«Έκρηξη» διασωληνωμένων

Από την Καθαρά Δευτέρα και μέσα σε μόλις 36 ώρες, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ εκτοξεύτηκαν από τους 80 στους 124.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, οι άνθρωποι που έχουν γεμίσει πληγές στα πρόσωπά τους από τις μάσκες και τα προστατευτικά υλικά για τον κορωνοϊό, βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο στις θέσεις τους για να προσφέρουν και να σώσουν ζωές.

Τρομακτική η εφημερία στον Ευαγγελισμό

Από το μεσημέρι στη μάχη της εφημερίας έχει μπει ο «γίγαντας» του συστήματος, ο Ευαγγελισμός.

Από την έναρξη της εφημερίας καταφθάνουν διαρκώς ασθενοφόρα, με τις 58 κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες.

Έχουν μείνει 40 κενές απλές κλίνες που σημαίνει ότι και βαριά περιστατικά θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε αυτές.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής, με πληρότητα 100%.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021