Ελλάδα

Αγωνία για την 23χρονη που γέννησε πρόωρα και το μωρό της

17.03.2021 | 17:17 Eνσωμάτωση

Νέος κύκλος αγωνίας για το μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα στην Πάτρα, αλλά και τη μητέρα του.

Λίγες ώρες μετά την αποσωλήνωση του, οι γιατροί στην παιδιατρική κλινική του Ρίου αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν και πάλι.

«Είναι διασωληνωμένο αλλά είναι λόγω προωρότητας. Δεν είναι λόγω κορωνοϊού. Το παρακολουθούμε, καλά φαίνεται ότι πηγαίνει» ανέφερε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Η μόλις 23 ετών μητέρα του δίνει τη δική της μάχη στην εντατική, διασωληνωμένη κι εκείνη με βαριά πνευμονία που της προκάλεσε ο κορωνοϊός.

«Παραμένει σταθερή αλλά βαριά στη ΜΕΘ. Ως μια βαρέως πάσχουσα καταλαβαίνετε πως είμαστε επιφυλακτικοί αν και αισιοδοξούμε ότι θα πάει καλά» τόνισε η υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Η συγκλονιστική ιστορία της 23χρονης εγκύου που αποκάλυψε χτες το LIVE NEWS έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Αχαϊα. Ο πεθερός της νεαρής μητέρας μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή.

«Τη διασωλήνωσαν κι αυτή, διασωλήνωσαν και το μωρό. Αυτή τη στιγμή αγωνιούμε. Δεν έχουμε δει ούτε το παιδί είτε τη νύφη μας. Δεν έχω να πω άλλα. Ζούμε μια τραγωδία» σημείωσε ο πεθερός της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η 23χρονη Κωνσταντίνα υποβλήθηκε σε πρόωρη καισαρική καθώς, η μόλυνση της από την covid-19 έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο την ίδια αλλά και το μωρό που κυοφορούσε.

«Κάνανε προσπάθειες αρκετές, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι γιατροί αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν» πρόσθεσε ο κ. Λιάκος.

Οι συγγενείς της νεαρής μητέρας περιμένουν να μάθουν νέα για την πορεία της υγείας της 23χρονης Κωνσταντίνας αλλά και του μόλις δύο ημερών μωρού τους.

Στη ΜΕΘ με κορωνοϊό μια 15χρονη

Στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου νοσηλεύεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά.

«Μας ήρθε προχτές από το Αγρίνιο. Έχει νοσήσει πριν 3 μήνες με κορωνοϊό. Έχει θετικά αντισώματα στον κορωνοϊό και είχε ένα προκάρδιο άλγος, πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου. Βρήκαν μια αυξημένη τροπονίνη και την παρέπεμψαν σε εμάς» ανέφερε ο κ. Δημητρίου για την 15χρονη.

Πρόκειται για μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίστηκε ως επιπλοκή του κορωνοϊού με την 15χρονη να νιώθει έντονους πόνους στην καρδιά. «Δεν είναι διασωληνωμένη και είναι σε καλή γενική κατάσταση αλλά όταν έχεις τόσο υψηλά ποσοστά τροπονίνης μπορεί να κάνει αρρυθμίες μπορεί να κάνει οτιδήποτε» πρόσθεσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Ρίου.

Την ίδια ώρα, στην παιδιατρική κλινική covid του Ρίου νοσηλεύονται δύο παιδιά τριών και έξι μηνών αλλά και ένα 12χρονο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/03/2021