Κόσμος

Συγκινεί ο αγώνας της 7χρονης Λίζα να βρει τα χρήματα για να χειρουργηθεί

16.03.2021 | 14:11 Eνσωμάτωση

Η μικρούλα άρχισε να φτιάχνει και να πουλάει σπιτικές λεμονάδες για να συγκεντρώσει τα χρήματα - μέχρι τη στιγμή που χειροτέρευσε και μπήκε στο νοσοκομείο.

Η 7χρονη Λίζα Σκοτ από την Αλαμπάμα είχε στήσει έναν πάγκο στον φούρνο της μητέρας της και πουλούσε σπιτικές λεμονάδες για να βγάζει το χαρτζιλίκι της.

Η ζωή της μικρούλας πήρε τελείως διαφορετική τροπή όταν διαγνώσθηκε με τρεις εγκεφαλικές δυσπλασίες, που της προκαλούσαν κρίσεις.

Τα νέα έπεσαν σαν κεραυνός και το κόστος της νοσηλείας και των τριών χειρουργικών επεμβάσεων ήταν απαγορευτικό.

Η πάντα χαρούμενη Λίζα απελπίστηκε. «Ελπίζω να τα καταφέρω και η μαμά μου λέει συνέχεια πως θα τα καταφέρων, αλλά δεν το νομίζω…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μικρούλα αισθανόταν άσχημα που η μητέρα της πάσχιζε να βρει τα λεφτά και τότε είχε την ιδέα να δώσει άλλο σκοπό στην επιχείρηση με τις λεμονάδες.

Έκανε γνωστό ότι συγκεντρώνει χρήματα για το νοσοκομείο και τότε ξύπνησε η γενναιοδωρία του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο.

Όλοι οι πελάτες του φούρνου αγόραζαν λεμονάδες από τη Λίζα και πάντα της άφηναν παραπάνω λεφτά.

Η κατάστασή της χειροτεύρευε και η 7χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για την πρώτη από τις τρεις εγχειρήσεις. Σήμερα η γλυκύτατη μικρούλα έχει συγκεντρώσει πάνω από 330.000 δολάρια και η νοσηλεία της είναι εξασφαλισμένη.

Η μητέρα της νιώθει ευγνωμοσύνη για την αγάπη του κόσμου. «Απλά ευχαριστούμε, δεν έχετε ιδέα πόση αγάπη νιώθουμε» πρόσθεσε η Ελίζαμπεθ Σκοτ.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η περιπέτεια της μικρής θα έχει αίσιο τέλος, ενώ στο διαδίκτυο καταγράφονται οργισμένα σχόλια καθώς έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το προβληματικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ, που οδηγεί τις οικογένειες σε απελπισία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021