Κόσμος

Ποιες χώρες «πάγωσαν» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

16.03.2021 | 07:15

Τουλάχιστον 15 χώρες έχουν αποφασίσει την αναστολή των εμβολιασμών πολιτών με το εμβόλιο της Astrazeneca υπό τον φόβο τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν παρουσιαστεί στην Ευρώπη να συνδέονται με την χορήγηση του εμβολίου.

Εχθές το απόγευμα Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία Ισπανία και Σλοβενία έγιναν οι τελευταίες χώρες που αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν η αναστολή θα κρατήσει μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα.

Έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο οποίος είναι καθησυχαστικός αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Υποψηφιότητες για Όσκαρ με ελληνικό άρωμα
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ εχθές και μέσα στις υποψηφιότητες βρίσκονται και τα ονόματα 2 Ελλήνων.

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης φωτογραφίας για την δουλειά του στη «Δίκη των 7 του Σικάγο» ενώ ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για όσκαρ καλύτερου μοντάζ για τη δουλειά του στο “The Father”. Για πρώτη φορά φέτος υποψήφιες 2 γυναίκες στην κατηγορία για το Όσκαρ σκηνοθεσίας. Η Κλόι Ζάο για την σκηνοθεσία της στο «Nomadland» και η Έμεραλντ Φένελ για την σκηνοθεσία της στην ταινία «Promising Young Woman».

Tα μωβ νησιά
Μια βόλτα στα μωβ νησιά της Νοτίου Κορέας.

Εμπνευσμένοι από «balloon flower», που είναι γνωστό σαν Κινεζική καμπανούλα έβαψαν κάθε πτυχή του νησιού μωβ. Τα σπίτια, οι δρόμοι ακόμα και οι 100 κάτοικοι του νησιού ντύνονται μωβ.

Τα μικροσκοπικά νησιά έχουν μετατραπεί σε τουριστικός προορισμός καθώς σε πολλούς θυμίζουν παραμύθι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/03/2021

Κόσμος