Πολιτισμός

«Η Επανάσταση των Σκιών» με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη

16.03.2021 | 11:33

Για τις online παραστάσεις του θεάτρου Σκιών Σπυροπούλου με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821 μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Ο γιος του θρυλικού Θανάση Σπυρόπουλου, του μοναδικού εν ζωή από τους μεγάλους καραγκιοζοπαίκτες, μίλησε για την ιδέα των παραστάσεων με αφορμή των εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Είναι παραδοσιακές παραστάσεις που παίζονταν και παλαιότερα, με τον Καραγκιόζη να είναι ο συνδετικός κρίκος της ελληνικής Ιστορίας με τη νέα γενιά» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, τονίζοντας ότι ο Καραγκιόζης δεν έχει ηλικία, καθώς απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 102 ετών.

«Γεννήθηκα μέσα στον Καραγκιόζη, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο» ανέφερε ο Κώστας Σπυρόπουλος για τη δική του εμπλοκή με τον κόσμο του Καραγκιόζη και τη μαγεία του άσπρου πανιού.

«Ο Καραγκιόζης πρέπει να είναι επίκαιρος και να προσασμόζεται με τα πάντα. Είναι ο κλασικός Έλληνας της διπλανής πόρτας» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε η παραγωγός του Θεάτρου Σπυρόπουλου, Μαργαρίτα Δρακοπούλου, οι παραστάσεις του Καραγκιόζη γίνονται πλέον διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού και όσοι θέλουν, μπορούν να τις παρακολουθήσουν μέσα από το «Καραγκιόζης TV».

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 16/03/2021

Πολιτισμός