Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: 18χρονη καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες των ΜΑΤ

14.03.2021 | 21:18 Eνσωμάτωση

Όλες τις τελευταίες μέρες υπήρξαν συγκεχυμένες πληροφορίες για τα επεισόδια σε πορείες, με την αστυνομία να ερευνά 10 υποθέσεις που οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν αστυνομική βία.

Στο μικροσκόπιο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται 10 καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας, ακόμα και σεξουαλικής κακοποίησης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Έρευνα για ποινικές ευθύνες

Το κομμάτι της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά σε έξι περιστατικά για τα οποία οι αστυνομικοί ελέγχονται για ποινικά αδικήματα σε βάρος διαδηλωτών. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν ξεκινήσει ήδη να διερευνούν τι ακριβώς συνέβη σε βίντεο που φαίνεται αστυνομικός, που επιβαίνει σε μοτοσικλέτα, να έχει προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο προς το πλήθος.

Άλλες εικόνες καταγράφουν αστυνομικούς να έχουν εισβάλει σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, να σέρνουν έξω νεαρό και τον ξυλοκοπούν άγρια.

Άλλο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ να πέφτει με τη μηχανή πάνω σε διαδηλωτή.

Την ίδια ώρα εξετάζεται γιατί οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε πολυκατοικία και τραβούσαν με τη βία 2 νεαρούς προς την έξοδο. Ο ένας από αυτούς μάλιστα φορούσε παντόφλες.

Αρκετά σοβαρή καταγγελία ήταν και αυτή μιας 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει ιατρός αλλά και η καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη ΓΑΔΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/03/2021