Αθλητικά

Ξιφασκία: Η Δώρα Γκουντούρα προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

13.03.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Συνέχεια στις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού με την ξιφομάχο Δώρα Γκουντούρα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην ιστιοπλοϊα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα αγωνιστούν οι Μάντης - Καγιαλής και Τσουλφά - Σπανάκη.

O αγώνας με την Τακασίμα τελειώνει και η Δώρα Γκουντούρα πανηγυρίζει τη νίκη με 15-14. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίνεται στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης και συγκεντρώνεις τους απαραίτητους βαθμούς για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο Τόκιο θα πάνε και οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοϊας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας πήραν την 6η θέση στα σκάφη 470, αφήνοντας εκτός πρόκρισης το άλλο ελληνικό πλήρωμα των Παπουτσόγλου – Ορφανού.

Ιστορία, έγραψε, όμως και η Αιμιλία Τσουλφά, καθώς μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη επίσης προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποκλείοντας τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.

Η Τσουλφά είχε κατακτήσει το χρυσό μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου το 2004 στην Αθήνα και σε ηλικία 48 ετών θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς, ενώ από τότε έχει αποκτήσει και τρία παιδιά!

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 13/03/2021