Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το lockdown – Τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές

13.03.2021 | 13:05

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, η μισή σχεδόν χώρα μπαίνει σε καθεστώς σκληρού lockdown μέχρι, τουλάχιστον, τις 22 Μαρτίου, έτσι ώστε να ανακοπεί το κύμα της πανδημίας που επελαύνει και πιέζει δίχως προηγούμενο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεκτή έγινε η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των σχολικών βαθμίδων της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει ότι τα μαθήματα θα γίνονται υποχρεωτικά με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κάνουν την ύστατη κίνηση ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας δίνοντας νέα παράταση στο τρίτο lockdown.

Τα δημοτικά σχολεία στις περιοχές που λειτουργούσαν από την Τρίτη κλείνουν και αυτά, και όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης επιστρέφουν αποκλειστικά στην τηλεκπαίδευση, ενώ όπως δήλωσε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει σχεδόν κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα καθιστώντας τον ιό πιο μεταδοτικό, ακόμη και στις νεότερες ηλικίες.

Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται σε Ευρυτανία, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λέσβο, που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο επίπεδο κινδύνου. Όπως και τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, η Κατερίνη, η Σκιάθος και τα Χανιά.

Το λιανεμπόριο είναι το πρώτο που θα ανοίξει για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, δήλωσε στην εκπομπή MEGA σαββατοκύριακο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα κρίνει την έκβαση της πιο κρίσιμης μάχης απέναντι στο τρίτο κύμα της πανδημίας. Το καθιερωμένο πέταγμα χαρταετού θα γίνει σε συνθήκες καραντίνας.

Ένα σχεδόν κανονικό Πάσχα προϋποθέτει και ανοιχτά μαγαζιά στο τέλος Απριλίου, με τους ειδικούς να μην αποκλείουν το αντίστροφο άνοιγμα, αυτή τη φορά πρώτα από τα καταστήματα.

Στις παραλίες οι Αθηναίοι
Παρά τα μέτρα και την αύξηση των κρουσμάτων, οι Αθηναίοι κατέβηκαν τις παραλίες.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος, ωστόσο δεν καταγράφηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Όλοι τους δηλώνουν κουρασμένοι από την διαδοχική παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/03/2021

Ελλάδα