Ελλάδα

Έρευνα: Ο κορωνοϊός ευνοεί τη συντροφικότητα αλλά όχι και την ερωτική διάθεση

12.03.2021 | 09:46 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, αναφορικά με έρευνα του ινστιτούτου που δείχνει ότι τελικά ο κορωνοϊός μάς φέρνει πιο κοντά, και ευνοεί το γάμο.

«Περιμέναμε λόγω της κρίσης και τους εγκλεισμού, οι άνθρωποι να τσακώνονται και να χωρίζουν. Κάναμε την έρευνα για να δούμε πώς βιώνουν οι άνθρωποι τον εγκλεισμό. Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι αγαπιούνται καλύτερα, θέλουν να παντρευτούν, και προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε αυτό», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Οι έγγαμοι μαζί με όσους είναι σε σχέση, είναι περισσότεροι από τους άγαμους. Στον εγκλεισμό πρέπει να έχεις και μια παρέα. Έτσι οι άνθρωποι προτιμούν να τον περάσουν με έναν σύντροφο, μια παρέα. Ο άνθρωπος δε φοβάται το θάνατο, φοβάται τη μοναξιά. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, είναι κοινωνικοί», εξήγησε ο ίδιος.

«Φαίνεται από την έρευνα πως οι άνθρωποι συνήθισαν την κατάσταση με τον κορωνοϊό και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά. Στους έγγαμους έχει μειωθεί η σεξουαλική δραστηριότητα γιατί ο εγκλεισμός φέρνει μια δυσαρέσκεια. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν και σεξ. Θέλουν την παρέα», συνέχισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Η βαρεμάρα σε μια σταθερή σχέση σταματάει αν ερωτευτείτε πάλι το σύντροφό σας. Με φαντασιώσεις, με παιχνίδια, όχι απαραίτητα με το σεξ. Να φτιάξουμε έναν ιδανικό εραστή, μια ιδανική ερωμένη, να προσποιηθούμε, γιατί διαφορετικά θα πέσουμε σε κατάθλιψη. Τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά, αλλά η μονιμότητα στη σχέση αφαιρεί από την ερωτική διάθεση. Για αυτό δεν υπάρχει δυστυχώς φάρμακο», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/03/2021