Πολιτική

Αντιπαραθεση Καραγκούνη – Σαντορινιού για αστυνομική βία και διαδηλώσεις

12.03.2021 | 10:01 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την αστυνομική βία και τις διαδηλώσεις είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει μια δύσκολη δουλειά αυτή τη στιγμή. Υπάρχει αστυνομική βία. Ας δούμε τι γίνεται σε Γαλλία και Γερμανία. Αν υπάρχει αστυνομική βία, βεβαίως και θα παταχθεί» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, λέγοντας ότι «προφανώς και ήταν λάθος» ο ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές της πανδημίας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πολιτικός αρχηγός που λέει ότι για πορείες και συγκεντρώσεις να πάρουμε το ρίσκο. Είναι αυτό υπεύθυνη στάση; να καλούμε καθημερινά τον κόσμο στις πλατείες;» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ότι μπορεί και πως «επικροτεί τέτοιες καταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από την αστυνομική βία.

«Στη Νέα Σμύρνη κατέβηκαν χιλιάδες κόσμου, νοικοκυραίοι, που διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία. Και άλλοι τόσοι χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κατεβάζει 10.000 άτομα κάθε μέρα στους δρόμους, τότε έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ανέσυρε τη δήλωση Τσίπρα για να δικαιολογήσει τα επεισόδια. «Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι υπάρχει ρίσκο στις διαδηλώσεις. Όχι ότι το αναλαμβάνει» εξήγησε.

«Η αστυνομία κατέβηκε στους δρόμους έναντι της κυβέρνησης και της αστυνομικής βίας. Τον κόσμο τον κατεβάζει στους δρόμους η πολιτική της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/03/2021