Ελλάδα

Αναστάτωση σε γυμνάσιο λόγω ενός… πράσινου ήλιου

12.03.2021 | 17:40 Eνσωμάτωση

Στο επίκεντρο της αναστάτωσης, που έφερε μέχρι και την αποβολή συμμαθητή του, ο… πράσινος ήλιος, που έμοιαζε με το σήμα του ΠΑΣΟΚ.

Σιγομουρμουρίζοντας τους στίχους «ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει μας οδηγεί…», ένας μαθητής γυμνασίου στις Σέρρες, σήκωσε στο πόδι την τάξη του την ώρα των εικαστικών με το… καλλιτέχνημά του.

«Το μάθημα ήταν ακουαρέλα με ασπρόμαυρο σκίτσο κι αυτός έκανε πράσινο ήλιο. Κι αυτό είναι έγκλημα;» σημείωσε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στις Σέρρες, Πασχάλης Τόσιος.

Όλα διαδραματίστηκαν στο Γυμνάσιο της Σκοτούσσας στις Σέρρες την ώρα των εικαστικών. Οι οδηγίες προς τους μαθητές σαφείς.

«Η άσκηση που υπήρχε ήταν: αποδίδουμε ένα τοπίο το οποίο μπορεί να έχει ήλιο, μπορεί να έχει φεγγάρι, μπορεί να έχει λίμνες μόνο με μολύβι» ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια εικαστικών, όμως ο ήλιος που ζωγράφισε ένας μαθητής όμως, είχε απόχρωση… βαθύ πράσινου.

«Στο κάτω- κάτω τι τη μέλλει αυτή αν ο ήλιος είναι πράσινος ή κίτρινος. Ζωγραφική κάνουμε. Ό,τι θέλουμε βάφουμε» τόνισε ο πατέρας του μαθητή, μόνο που η καθηγήτρια είχε διαφορετική άποψη…

«Αν η δικαιολογία κάποιου για να κάνει πλάκα είναι κάνω ήλιο του ΠΑΣΟΚ, κάνω φλόγα της Νέας Δημοκρατίας, κάνω λουλούδια του ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει η ώρα και να γελάσει η τάξη, οκ» πρόσθεσε η καθηγήτρια καλλιτεχνικών.

Τ’ αίματα άναψαν και ακολούθησαν σκηνές έντασης μεταξύ δασκάλας και μαθητών, οι οποίες κατέληξαν σε αποβολή ενός άλλου παιδιού.

«Κάποιος από τους μαθητές του τον υπερασπίστηκε κι αυτή ήταν η αιτία για ν’ αποβληθεί από το μάθημα» πρόσθεσε ο κ. Τόλιος, με την καθηγήτρια να απαντά: «Πριν φτάσω στο σημείο να τον αποβάλλω, του λέω “έχεις 5 λεπτά να ηρεμήσεις κι όταν μπεις μέσα θέλω να είσαι συνεργάσιμος, μπορείς;”».

Ο μαθητής προφανώς δεν μπορούσε κ έτσι είδε την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο γονιός του συμμαθητή του που αποβλήθηκε, η καθηγήτρια άρπαξε την κόλλα και την έσκισε.

«Ας του βάλει κακό βαθμό. Δεν είναι ανάγκη να παίρνουμε τις σελίδες και να τις σκίζουμε και να λέμε «δεν θα κάνεις αυτό, δεν θα κάνεις το άλλο». Είναι παιδιά γυμνασίου, δεν είναι παιδιά πρώτη δημοτικού» συμπλήρωσε ο πατέρας του μαθητή.

Ο γυμνασιάρχης από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δεν έσκισαν τη ζωγραφιά σεβόμενη το έργο του καλλιτέχνη. «Δεν την έσκισε κακώς βέβαια αλλά κι αυτή εντάξει απλώς την πήρε και σεβόμενη ως καλλιτεχνικό έργο ας πούμε γι’ αυτό δεν την έσκισε» τόνισε ο διευθυντής του γυμνασίου Σκοτούσσας, Βασίλης Εμμανουηλίδης.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό γνωστοποίησε μέσω των social media στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών, ο οποίος αρχικά έμπλεξε τα δύο περιστατικά ζωγραφιάς και αποβολής, με την καθηγήτρια των εικαστικών να ανακοινώνει ότι θα κινηθεί νομικά εις βάρους του πολιτικού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/03/2021