Πολιτική

Χαρδαλιάς: Απαιτείται να είμαστε πιο συνεπείς στην τήρηση των μέτρων

12.03.2021 | 19:25 Eνσωμάτωση

«Απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να είμαστε ακόμα πιο συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, σε μια στιγμή που είναι κατανοητό να αισθανόμαστε όλοι κόπωση και να αδημονούμε για τη σταδιακή άρση των περιορισμών» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται «την πίεση που έχει προκαλέσει αυτή η πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική συγκυρία, η νέα δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε χτίσει και μας κρατά μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, από αγαπημένες συνήθειες».

«Τα δεδομένα όμως απαιτούν εγρήγορση και απαιτούν μεγάλη προσοχή και αυτό ισχύει και για  το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, για το οποίο ισχύει ότι μέχρι σήμερα» υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξηγώντας ότι δεν θα υπάρχει η οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις -πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται πχ για μετακίνηση για λόγους εργασίας ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικία.

Επίσης, η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης μέσω δύο τραπεζών μέσα σε 3 πραγματοποιούνται εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα η μετακίνηση για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδια επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ για τις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί θα ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

«Το έθιμο του χαρταετού επομένως μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προτάθηκε να παραμείνουν στο επίπεδο “πολύ αυξημένου κινδύνου” η περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Ευβοίας -εξαιρουμένου του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδας και Φωκίδας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της περιφέρειας Πελοποννήσου, η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι περιφερειακές ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της περιφέρειας Ηπείρου, η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου της περιφέρειας Κρήτης, η περιφερειακή ενότητα Σάμου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων -εξαιρουμένου του δήμου Μεγανησίου καθώς και ο δήμος Καλύμνου της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, ο δήμος Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, ο δήμος Χίου της περιφερειακής ενότητας Χίου και ο δήμος Ανωγείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

«Επίσης στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου -στο “βαθύ κόκκινο”- εντάσσονται με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής από αύριο το πρωί στις 06:00 και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου οι ακόλουθες περιοχές -λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές: Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, ο δήμος Κατερίνης της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, ο δήμος Χανίων της περιφερειακής ενότητας Χανίων και τέλος ο δήμος Σκιάθου της περιφερειακής ενότητας Σποράδων» πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/03/2021