Ελλάδα

Αγωνία για τον 28χρονο αστυνομικό μετά τον ξυλοδαρμό – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

12.03.2021 | 17:24 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας «Δράση» παραμένει στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και δίνει με τη βοήθεια των γιατρών του μάχη για να σταθεί ξανά στα πόδια του, οι έρευνες για τον άγριο ξυλοδαρμό του παίρνουν νέα τροπή.

Η αξιοπιστία του μάρτυρα, που οδήγησε στην σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού, μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών, την ώρα που ο συλληφθείς επιμένει πως όχι μόνο δεν έριξε τον 28χρονο από τη μηχανή, αλλά όπως λέει δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη, όταν εκτυλίσσονταν αυτές οι εικόνες.

Για τις εξελίξεις στην αστυνομική έρευνα ενημερώνονται καθημερινά και οι γονείς του 28χρονου Άγγελου, που βρίσκονται δίπλα στο παιδί τους. Όπως λέει ο πατέρας του στο «Live News», τα νέα που έρχονται από τους γιατρούς είναι ευχάριστα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το βίντεο της επίθεσης αναλύεται εξονυχιστικά. Και αυτό διότι ο 30χρονος που συνελήφθη, ως εκείνος που έριξε τον αστυνομικό στο έδαφος, επιμένει πως είναι αθώος και επικαλείται άλλοθι.

Βασικός μάρτυρας για την σύλληψη του 30χρονου, υπήρξε ένα συγγενικό του πρόσωπο που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Ο κατηγορούμενος όμως υποστηρίζει ότι κατέθεσε εναντίον του επειδή τους χωρίζουν σοβαρές προσωπικές διαφορές και είχαν τσακωθεί την Τσικνοπέμπτη.

Αυτό που βάζει σε σκέψεις τους αστυνομικούς είναι ότι ενώ στη συνέχεια της κατάθεσής του, δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας και περιγράφει το ξεκίνημα της επίθεσης, λίγο πιο κάτω τονίζει ότι βεβαιώθηκε για την ενοχή του 30χρονου, από τα πλάνα που είδε στην τηλεόραση.

Εκτός από το περιεχόμενο της κατάθεσης, οι αστυνομικοί επανεξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία, για να δώσουν απάντηση στο γρίφο.

Στους δύο άλλους συλληφθέντες, 22 και 23 ετών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Συνολικά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έχουν συλληφθεί 19 άτομα από τα οποία οι τέσσερις κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Νέα στοιχεία για την επίθεση στον 28χρονο αστυνομικό

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, υπήρξε ενημέρωση του δικαστικού λειτουργού για τα στοιχεία με βάση τα οποία συνελήφθη ο 30χρονος. Η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Ερωτηματικά υπάρχουν γύρω από την κατάθεση του μάρτυρα που υποστηρίζει ότι είδε τον συλληφθέντα να επιτίθεται και να χτυπά στον αστυνομικό. Μεταξύ των δύο υπάρχει βαθιά οικογενειακή διένεξη.

Η ελληνική αστυνομία διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο 20 περίπου λεπτών με την επίθεση των κουκουλοφόρων στον 28χρονο αστυνομικό το βράδυ στη Νέα Σμύρνη. Το ηχητικό περιλαμβάνει συνομιλίες, φωνές και ύβρεις.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/03/2021