Ελλάδα

Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής

11.03.2021 | 13:24

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης η έκρηξη των κρουσμάτων, απομακρύνοντας, όπως όλα δείχνουν, τον χρόνο άρσης των περιοριστικών μέτρων. Άλλες 2.663 νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν χθες. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά νούμερα. Από σήμερα, το ΕΣΥ ενισχύεται από δύο ιδιωτικές κλινικές που θα λαμβάνουν περιστατικά με κορωνοϊό.

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι των η έκρηξη των κρουσμάτων. 2.663 νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν χθες. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά νούμερα. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 43.

Η βρετανική μετάλλαξη καλπάζει. Απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, με το κύμα των εισαγωγών να κλονίζει το σύστημα υγείας που εκπέμπει sos και τον Βασίλη Κικίλια να κάνει έκκληση για βοήθεια στους ιδιώτες.

Οι ασθενείς που διακομίζει σε ημερήσια βάση το ΕΚΑΒ έχουν φτάσει από 50, τους 250, ενώ στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων, όπως στο Αττικό και στον Ερυθρό, τα ασθενοφόρα από την κίνηση δεν μπορούν να περάσουν ούτε την είσοδο.

Οι ηλικίες 20-50 ετών οδηγούν την πανδημία. Ένα μέσο νοσοκομείο με 200 κλίνες γεμίζει καθημερινά με ασθενείς covid.

Την ελπίδα μέσα από την εκστρατεία του εμβολιασμού επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ενώ το ΕΣΥ ενισχύεται από δύο ιδιωτικές κλινικές που θα λαμβάνουν περιστατικά με κορωνοϊό.

Αρκετες πόλεις βρίσκονται ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικό το ιικό φορτίο στις δύο περιοχές. Όπως όλα δείχνουν, όλο και απομακρύνεται ο χρόνος άρσης των περιοριστικών μέτρων

Ελάχιστε είναι οι κλίνες ΜΕΘ, περισσότεροι από 250 ασθενείς εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της Αττικής. Η κατάσταση επιδεινώνεται, ενώ αναμένεται και κορύφωση της πίεσης στις 22 Μαρτίου. Η άρση των μέτρων φαίνεται να απομακρύνεται από το τραπέζι.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/03/2021

Ελλάδα