Οικονομία

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης: Καράογλου, Αυγέρη & Ανδρουλάκης στο MEGA

11.03.2021 | 09:47

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής της ΝΔ, Δώρα Αυγέρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., αναφορικά με τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.  

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά απλώνουμε ένα δίχτυ κοινωνικές προστασίας για όλους, επιχειρήσεις, εργαζομένους και συμπολίτες μας που είναι σε δύσκολη θέση. Δε θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο χρειαστεί», είπε ο κ. Καράογλου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς ένα πρωθυπουργός που ανακοινώνει μέτρα στήριξης, επιτίθεται με τόσο μίζερο τρόπο στην αντιπολίτευση. Τα μέτρα έρχονται πολύ καθυστερημένα. Ο κ. Μητσοτάκης παραθέτει πάρα πολλά ψέματα. Είναι τραγική η κατάσταση, και στον τομέα της οικονομίας και της πανδημίας. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα των ανθρώπων της αγοράς, και της αντιπολίτευσης, ότι η βοήθεια δεν πρέπει να είναι επιστρεπτέα. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι είναι τρομαγμένος και σε κατάσταση πανικού. Είναι σημαντικό και πότε παίρνει κανείς τα μέτρα. Αυτή η τονωτική ένεση της οικονομίας έπρεπε να δοθεί έγκαιρα. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να τονώσει τα μεσαία στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θέλουν να κάνουν χάρη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι πόροι για τη δημόσια υγεία είναι λιγότεροι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Αυγέρη.

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πακέτο μέτρων γιατί ο υγειονομικός σχεδιασμός δεν υπάρχει πια στο τραπέζι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, και λόγω της μετάλλαξης και λόγω της μη τήρησης των μέτρων. Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία. Αυτό που θα κρίνει στο κλείσιμο της χρονιάς αν έχουμε δείξει αντοχές σε αυτή την περιπέτεια, είναι το αν θα υπάρχει ένα σχέδιο για την ανάκαμψη του τουρισμού. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στο 50-60% του 2019, τότε ναι, η Ελλάδα θα έχει περάσει τις εξετάσεις της», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για τα εμβόλια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λάθη. Δε σας ενοχλεί ότι πολλά εμβόλια που κινδυνεύουν να πεταχτούν τα κάνουν άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, χωρίς κανένα νόσημα; Καλώς το έκαναν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί στην αρχή. Το ότι ακολούθησαν κρατικοί αξιωματούχοι, έδωσε τη δυνατότητα σε άλλους να πουν γιατί αυτοί και όχι εμείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/03/2021

Οικονομία