Ελλάδα

Με παρέμβαση της αστυνομίας εκκενώθηκε το ΑΠΘ – 16 συλλήψεις

11.03.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Νωρίς το πρωί έγινε αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρουσία Εισαγγελέα, εκκενώθηκε το κτίριο της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Εγιναν 33 προσαγωγές κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Νωρίτερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, είχε γνωστοποιήσει ότι από τους 33 προσαχθέντες «οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Πορεία φοιτητών μετά την εκκένωση του ΑΠΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκέντρωση φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Έπειτα από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση φοιτητών υπάρχει από νωρίς και μπροστά στη σχολή Θεάτρου στην οδό Εγνατία. Η αστυνομία είχε στήσει νωρίτερα φραγμό με κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος της Ιασωνίδου.

Μολότοφ στο Tμήμα Aσφαλείας Λευκού Πύργου

Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου επί της οδού Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη σκοπιά του τμήματος, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι δράστες αναζητούνται.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/03/2021