Αθλητικά

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια ένδοξης ιστορίας

10.03.2021 | 14:27 Eνσωμάτωση

96 χρόνια ιστορίας με τίτλους και θριάμβους συμπληρώνει σήμερα Ολυμπιακός, που προετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, αύριο με την Άρσεναλ για τους 16 του Europa League.

Σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια, στις 10 Μαρτίου του 1925, δημιουργήθηκε ο Ολυμπιακός. Ιδρυτικά μέλη, επιφανείς Πειραιώτες, όπως ο πιλότος και παρασημοφορημένος ήρωας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Νότης Καμπέρος, ο βιομήχανος Μιχάλης Μανούσκος και ο Γιάννης Ανδριανόπουλος.

96 χρόνια μετά ο Ολυμπιακός είναι ο πολυτροπαιούχος σύλλογος της χώρας. Έχει 101 τίτλους σε ομαδικά σπορ τα τελευταία 10 χρόνια μόνο.

Σήμερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του Ολυμπιακού, έκανε την καθιερωμένη δήλωσή του για τις ευχές.

«Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής, είναι η μεγάλη μας αγάπη. Είναι οι αξίες του, ο σεβασμός η υπερηφάνεια και η αλληλεγγύη. Είναι οι νίκες, οι επιτυχίες και οι πολυάριθμοι τίτλοι του. Είναι ο κόσμος του, πάντα ενωμένος σε χαρές και πίκρες, που μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Είναι η ερυθρόλευκη φανέλα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων και έχει αγαπηθεί όσο καμία. 96 θρυλικά χρόνια και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! Με σκληρή δουλειά, θυσίες, επιμονή, πάθος και πίστη να γιγαντώνουμε κάθε μέρα τον Ολυμπιακό μας για να μας χαρίζει στιγμές μεγαλείου και δόξας. Χρόνια πολλά θρύλε! Ζήτω Ολυμπιακός!», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Τα χρώματα του Ολυμπιακού τα επέλεξε ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, επηρεασμένος από την αγάπη του για την Άρσεναλ.

Σήμερα ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ. Στις 16.15 ο Πέδρο Μαρτίνς με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο θα μιλήσουν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 18.00 είναι η τελευταία προπόνηση των ερυθρόλευκων.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 10/03/2021