Αθλητικά

96 χρόνια «Θρύλος» – Τα γενέθλια του Ολυμπιακού

10.03.2021 | 21:51 Eνσωμάτωση

Η ιστορική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, έρχεται στη συγκυρία του εορτασμού των 96ων γενεθλίων του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα μέλη της ομάδας έστειλαν το δικό τους μήνυμα και τις ευχές για την επέτειο των ερυθρόλευκων.

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον ‘Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς’ Σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής».

Αυτό αναφέρει το Καταστατικό ίδρυσης του Ολυμπιακού, που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου 1925, στην ταβέρνα του Μοίρα.

Ιδρυτικά μέλη επιφανείς Πειραιώτες, όπως ο πιλότος και παρασημοφορημένος ήρωας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Νότης Καμπέρος, που πρότεινε το όνομα «Ολυμπιακός», ο βιομήχανος Μιχάλης Μανούσκος και ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος από τα πέντε θρυλικά αδέλφια.

96 χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός είναι πολυτροπαιούχος σύλλογος του ελληνικού αθλητισμού, σε ομαδικά και ατομικά σπορ. Ο σύλλογος με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους σε ομαδικά αθλήματα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι πολύ περισσότερα από ένας σύλλογος.

«Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής, είναι η μεγάλη μας αγάπη. Είναι οι αξίες του, ο σεβασμός, η υπερηφάνεια και η αλληλεγγύη. Είναι οι νίκες, οι επιτυχίες και οι πολυάριθμοι τίτλοι του. Είναι ο κόσμος του, πάντα ενωμένος σε χαρές και πίκρες, που μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Είναι η ερυθρόλευκη φανέλα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και έχει αγαπηθεί όσο καμία», σημείωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

» 96 θρυλικά χρόνια και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! Με σκληρή δουλειά, θυσίες, επιμονή, πάθος και πίστη να γιγαντώνουμε κάθε μέρα τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας για να μας χαρίζει στιγμές μεγαλείου και δόξας.

Χρόνια πολλά ΘΡΥΛΕ!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!», σημείωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Χρώματα του Ολυμπιακού, το κόκκινο της γενναιότητας και του πάθους και το άσπρο, της αγνότητας, της ηθικής και του δίκαιου ανταγωνισμού.

Ο Γιάννης Ανδριανόπουλος σχεδίασε την πρώτη φανέλα και διάλεξε τα χρώματα. Επηρεασμένος από τα χρώματα του κολεγίου του Κέιμπριτζ όπου φοίτησε, αλλά και την… Άρσεναλ. Την ομάδα που ο Ολυμπιακός καλείται να αποκλείσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάνοντας ένα μεγάλο δώρο γενεθλίων, στον Θρύλο.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 10/03/2021