Οικονομία

Η Ελλάδα στους τοπ ευρωπαϊκούς προορισμούς – Τι ισχύει για επίδομα παιδιού και Πόθεν Έσχες

10.03.2021 | 08:00

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η Ελλάδα στους επισκέπτες για τον τουρισμό. Σλόγκαν της φετινής καμπάνιας είναι «Αll you want is Greece».

Ο πρώτος και βασικός στόχος είναι να επιτευχθούν τα μισά έσοδα του 2019 και τα διπλάσια από το 2020.

Η TUI έχει ξεκινήσει ήδη τα πακέτα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας, Βαγγέλη Γεωργίου, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους τρεις κορυφαίους προορισμούς για την Ευρώπη με την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα να αποτελούν την πρώτη επιλογή των τουριστών.

Οι Ευρωπαίοι δείχνουν μεγάλη προτίμηση και στην Ισπανία και τα Κανάρια νησιά, αλλά και στην Τουρκία και την Κύπρο. Σημαντικό ρόλο στη φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα παίξει η πορεία των εμβολιασμών.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι φοροτεχνικοί Μαρίνος Αμπελιώτης και Σάντρα Γεράγγελου για τον τουρισμό, αλλά και όλες τις οικονομικές εξελίξεις.

Για τα επιδόματα παιδιού, η κυρία Γεράγγελου είπε ότι μέχρι τις 12 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι. Τα ποσά εξαρτώνται από τον αριθμό των τέκνων και τα εισοδήματα. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, είπε ο κ. Αμπελιώτης, και αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019 και αγοραπωλησίες κινητών και ακινήτων που έγιναν μέσα στο ίδιο έτος.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 10/03/2021

Οικονομία