Ελλάδα

Στην «μέγγενη» της Covid τα νοσοκομεία – Έρχεται έκρηξη κρουσμάτων

09.03.2021 | 13:14

Μάχη για να αντέξει στην επιθετική εξάπλωση των κρουσμάτων που δίνει η Αττική, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό πίεση.

Η χθεσινή εφημερία στο Γεννηματάς ήταν η πιο δύσκολη που έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι από την αρχή της πανδημίας. 100 άτομα πέρασαν για εξέταση από τα επείγοντα, τα 58 από τα οποία εισήχθησαν για νοσηλεία.

Μέσα σε λίγες ώρες το νοσοκομείο είχε φρακάρει.

Πανελλαδικά, οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό έφτασαν τους 471. Το 61% εντοπίζονται στην Αττική, όπου χθες έγιναν 216 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν άμεσα στη «μάχη» του κορωνοϊού, για τα με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Το Ιατρικό Περιστερίου θα ξεκινήσει να δέχεται περιστατικά από την Πέμπτη, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο σύστημα θα έχει ενταχθεί και η κλινική ΛΗΤΩ.

Από την Πέμπτη στις εφημερίες για τα covid περιστατικά εντάσσεται και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ενώ την Παρασκευή ενεργοποιείται στο σύστημα με τις εφημερίες για τα non covid περιστατικά το Ερρίκος Ντυνάν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σύντομα οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 600.

Έκρηξη κρουσμάτων
Την ίδια ώρα, ο αυξημένος αριθμός στα κρούσματα δεν αποκλείεται να φανεί και από σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι διαγνώσεις στις 10 το πρωί είχαν ξεπεράσει τις 2.000.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αύξηση κρουσμάτων ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς γνωρίζουν πως με μαθητική ακρίβεια ποσοστό των νέων διαγνώσεων θα καταλήξει στο νοσοκομείο και μακροπρόθεσμα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θλίψη για το βρέφος που έσβησε από κορωνοϊό
Κατέληξε χθες το 37 ημερών αγοράκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο παίδων Άγια Σοφία με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.

Στο 24 ημερών βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την προηγούμενη εβδομάδα κατά την τακτική ενημέρωση για την υγειονομική κρίση.

«Παρακολουθώ με αγωνία, από τις 19 Φεβρουαρίου, την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αγλαΐα Κυριακού» σημείωσε. «Μία μικρή αθώα ψυχή δίνει μάχη για τη ζωή» απέναντι στον ιό, πρόσθεσε, ενώ «οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν».

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/03/2021

Ελλάδα