Αθλητικά

Στην κορυφή της Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου

06.03.2021 | 13:58

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Μίλτο Τεντόγλου. Ανίκητος σε κλειστό και ανοιχτό στίβο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γίνεται μόλις ο τέταρτος στην ιστορία που υπερασπίζεται τον τίτλο του, στην πιο δύσκολη χρονιά του ελληνικού αθλητισμού.

Χρειάστηκε μόλις ένα άλμα και το ένα του πόδι λειτουργικό, για να κατακτήσει ξανά την ψηλότερη κορυφή στο Πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Προσγειώνεται λαβωμένος στα 8,35 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια στον αγώνα. Είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Απειλήθηκε για μια στιγμή μόνο από τον Τομπιας Μοντλέρ που με εθνικό ρεκόρ Σουηδίας έκανε 8,31μ., αλλά δεν τον πέρασε, όσο κι αν τον αγχωσε.

Σε έναν τελικό υψηλότατου επιπέδου, το χάλκινο κρίθηκε στο τελευταίο άλμα και στα 8,24μ. από τον Πούλι που έκανε εθνικό ρεκόρ.

Ο Μίλτος είναι αήττητος στην Ευρώπη με 5 τίτλους. Τρεις σε επίπεδο ανδρών. Και τώρα βάζει πλώρη για Τόκυο. Και με τα δύο πόδια δυνατά, φιλοδοξεί να πατήσει στις κορυφές των κορυφών.

Όσο κι αν δυσκολεύτηκε με τις προπονήσεις, όσο κι αν δεν έκανε ταξίδια, νίκησε τον covid, νίκησε το πόδι του, νίκησε τους αντιπάλους.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 06/03/2021

Αθλητικά