Χωρίς κατηγορία

Σε Κάιρο και Λευκωσία μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας

06.03.2021 | 13:29

Σε εγρήγορση έθεσε την Αθήνα το φλερτ ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο, με αποτέλεσμα ο Νίκος Δένδιας να μεταβαίνει σε Κάιρο και Λευκωσία την Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλ Σίσι την Τετάρτη, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ ζητούσε νέα στήριξη πιέζοντας με το προσφυγικό.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προσπάθησε να διασκεδάσει το γεγονός πως ενώ η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ολοκληρώνεται την Κυριακή δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον αριθμό των πλοίων που προπαγάνδιζε και σε καμιά περίπτωση μακριά από τις τουρκικές ακτές.

Έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο συνοδευόταν με την φράση «η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι η “Γαλάζια Πατρίδα” για εμάς».

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα που η Τουρκία θεωρεί ως πίσω αυλή της.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι απόστρατοι αλωνίζουν τα κανάλια στη γειτονική χώρα και ονειρεύονται πότε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πότε τη…Θεσσαλονίκη.

«Ξέρετε ποιος είναι ο φόβος της Ελλάδας; Η Θεσσαλονίκη ,Από τότε δηλαδή που συστάθηκε η Τουρκική Δημοκρατία φοβούνται μήπως έρθουν οι Τούρκοι και πάρουν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι γεγονός» ανέφερε ο αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς.

Στην Αθήνα έγινε νόμος του κράτους η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες με εξαίρεση όσων υπηρετήσουν όλη την θητεία στα σύνορα με την Τουρκία, σε πλοία του στόλου και στην ειδικές δυνάμεις, για τους οποίος προβλέπεται 9μηνο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/03/2021

Χωρίς κατηγορία